Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 6 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

7x Ben & Jerry’s ijssmaken die hier te koop zouden moeten zijn

Het gebeurt niet vaak dat we jaloers zijn, maar loeren we naar de Amerikaanse website van Ben & Jerry’s dan zijn we dat voor één keer absoluut WEL. Het imperium van het ijsmerk is daar immers nog veel meer uitgebouwd dan hier (uiteraard: Vermont is waar het ijsmerk zijn roots heeft), met tientallen ijssmaken die hier niet verkrijgbaar zijn als gevolg.

Daar vergapen we ons soms aan: uit interesse, uit verveling of in naam van de wetenschap. Van welke smaken we het allermeest wensen dat ze in Nederland beschikbaar zouden zijn? We gooien ze in een lijstje.

7x Ben & Jerry’s smaken waarvan we zouden wensen dat ze in Nederland te koop waren

Mensen van de assortimentafdeling: lezen jullie even mee?

1. Oatmeal Dream Pie

Meteen eentje waar zowel vegans als niet vegans bij kunnen wegdromen: de Oatmeal Dream Pie met haverijs, havermelkkoekjes en marshmallows. Met brosse haverkoekjes, kleverige marshmallows en het idee van taart denken we dat dit heel, héél lekker is.

2. Bossin Cream Pie

Ook van de Bossin Cream Pie balen we serieus dat ‘ie niet bij ons te verkrijgen is. Hier luidt de beschrijving ‘Vanilla Custard Ice Cream with Cake Pieces & Pastry Cream Swirls Topped with Milk Chocolatey Ganache & Fudge Chips’. Ons doet het een beetje denken aan onze eclairtaart van een tijdje terug, maar dan in een ijsje. Dat kan alleen maar goeds betekenen.

3. Churray for Churros!

Boterig kaneelijs met stukjes churros en knapperige kaneelswirls: da’s hoe Churray for Churros! zich laat omschrijven. Wáárom wordt dit nog niet in grote hoeveelheden verkocht op de Nederlandse markt? We vinden het onbegrijpelijk.

4. Cannoli

Hou je vast: de smaak Cannoli (inmiddels ook in de VS uit hun assortiment) bestaat uit mascarponeijs met stukjes cannoli (die Italiaanse gevulde zoete hoorntjes, juist) omhuld met fudge en mascarponeslierten. Als de Italiaanse zoetigheden dan toch dé foodtrend van 2023 zijn, waarom dan niet meteen deze pint in de Nederlandse schappen leggen, lieve mannen van Ben & Jerry’s?

5. Crème Brûlee

Zowel crème brûlée als ijs staan hoog in onze dessert-top. Je begrijpt dat we nogal gefrustreerd waren toen we constateerden dat er 1. een smaak van Ben&Jerry’s is met crème brûlée en 2. dat die smaak hier niet verkrijgbaar is. In de archieven zien we zowel een gewone versie als een vegan variant met bovenop de crème brûlée ook stukjes koek. Zoals we al zeiden, stikjaloers.

6. Pistachio Pistachio

Er ging een wereld voor ons open toen we zagen dat Amerikaanse Ben & Jerry’s behoorlijk wat smaken heeft met pistache. De puurste variant is de Pistachio Pistachio, waarbij pistacheijs simpelweg gevuld wordt met geroosterde stukjes pistache. En dat willen we, nu.

7. Chubby Hubby

De Chubby Hubby doet ons tot slot wat denken aan Netflix & Chill’d, één van onze all time favourites (die gelukkig wél hier te verkrijgen is). Het vanille-ijs wordt voor die eerstgenoemde smaak gevuld met pretzels en slierten van pinda en fudge. Die missen we hier ook nog, want alles met pretzels is goed.

Meer met ijs?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.