Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 20 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Trend: roze eten #Barbiecore (én onze lekkerste roze recepten)

We zien pumpvormige stukken watermeloen, we zien frozen yoghurt met sprinkles en iets in ons zegt dat de verkoop van rode bieten momenteel ongeziene hoogtes bereikt. Onder de hashtag #barbiecore kleuren foodies er immers massaal hun eten mee, alles om maar trouw te blijven aan het rozekleurige Barbie-thema dat momenteel de bioscoopzalen verovert.

Waar pasta met rode bieten vroeger gewoon nog bietenpasta heette, wordt het gerecht momenteel weggezet onder ‘barbiepasta’. Hetzelfde geldt voor hummus, risotto, gnocchi en smoothies. Kun je eigenlijk nog wel een aardbeienmilkshake drinken zonder daar een vleugje Barbie in te bespeuren? We dachten het niet.

#barbiecore

Ook grote ketens doen daaraan mee. Zo lanceerde Burger King Brazilië een hamburger met ‘Pink Smokey Sauce’, verpakt in een pastelkleurige themaverpakking. Cold Stone Creamery (een bekende Amerikaanse ijsketen) lanceerde dan weer knalroze ijs met suikerspinsmaak en Swoon’s kwam recent met blikjes roze barbielimonade.

We hadden het niet meteen zien aankomen, maar de wereld kleurt roze en ons eten dus ook. Als Culy’s kunnen wij niet achterblijven en speciaal voor Margot Robbie’s vertolking duiken we in ons roze receptenarchief.

Onze lekkerste roze recepten #barbiecore

Roze(n) panna cotta

Het geheime ingrediënt voor dit schitterende toetje? Rozenpasta, van de toko. Daarmee kleur je je toetje niet alleen knalroze, het geeft het ook een fris, bloemig aroma.

> Naar recept: Culy Homemade: panna cotta met rozensmaak

Rozen panna cotta voor Valentijnsdag / valentijnstoetje
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Roze spaghetti

Door een saus van rode biet en ricotta te maken en die door spaghetti te roeren, krijg je roze spaghetti. Het is een heel fris gerecht, met geraspte citroenschil, basilicum, walnoten en Parmezaanse kaas als voornaamste smaakmakers.

> Naar recept: Culy Homemade: frisse roze spaghetti

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Roze risotto

We weten wat je denkt: bietenrisotto, is dat nou zo spannend? Dat hadden we zelf ook. Rode bieten zijn sowieso een ingrediënt waar niet iedereen warm voor loopt. Maar wij wilden eens experimenteren met het maken van een risotto met een lekker lichtroze kleurtje. We voegden er romige Burrata aan toe en de intense, zoete smaak van gepofte kerstomaten. Het werd een prachtig roze risotto waar we onze borden bij aflikten.

> Naar recept: Culy Homemade: bietenrisotto met Burrata en gepofte kerstomaten

Bietenrisotto met Burrata
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Roze cocktail

Met roze gin – tegenwoordig makkelijk verkrijgbaar – maak je in een handomdraai de lekkerste roze cocktails. Dat doen we dan ook, in deze variant met limoen en frambozen en – vooruit –  regenboogmatten. #barbiecore themafeestje gepland? Begin maar vast te shaken.

> Naar recept: Culy Homemade: roze regenboogcocktail

Regenboog cocktail voor de pride
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.