Bakvorm invetten? Dit is dé truc

Als je een taart of een cake bakt, moet je de taartvorm of het bakblik altijd eerst even invetten. Vaak bestrooi je het ingevette bakblik daarna nog met wat bloem. Maar er is een fantastische truc die je taart nog veel lekkerder maakt: gebruik suiker.

Geheime truc

Website Food52 beschrijft het drama dat wij thuisbakkers vaak hebben, uitstekend. Gebruik je teveel bloem bij het invetten van je cakevorm, dan krijgt je taart een bleke buitenkant. Gebruik je te weinig, dan blijft je taart plakken aan de bakvorm.

Een bakvorm invetten zonder problemen? Dit is een fantastische truc: gebruik suiker in plaats van bloem. Het werkt perfect: de suiker zorgt voor een mooi zoet, knapperig korstje rondom je taart of cake. Ontzettend lekker én makkelijk!

truc bakken

Bakvorm invetten: zo doe je het

Wil je het een keer zelf proberen? Vet je taartvorm of cakeblik eerst goed in. Voeg een lepel suiker toe en tik zachtjes tegen de vorm aan, tot de suiker in een gelijke laag is verdeeld.

Je kunt de truc zelfs toepassen als je de vorm eerst moet invetten en daarna met een laag bakpapier moet bekleden. Dan leg je het laagje suiker gewoon in het bakpapier. Mooi krokant korstje gegarandeerd!

Voel je je creatief, dan kun je ook nog ingrediënten toevoegen aan de suiker. Denk aan kruiden als kaneel, zout, cacaopoeder of anijs.

truc bakken
Reageer op artikel:
Bakvorm invetten? Dit is dé truc
Sluiten