Redactie
Redactie Inspiratie 26 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

4 handige tips voor bakken met siliconen bakvormen

De siliconen bakvorm is een uitvinding waar we de wetenschap eeuwig dankbaar voor zijn. Niet alleen nemen ze veel minder ruimte in beslag (pun intended), je kunt veel makkelijker je net gebakken lekkernijen eruit ‘duwen’. Het enige nadeel kan het schoonmaken zijn, maar daar heeft TheKitchn een aantal handige tips voor gevonden. 

1. Niet invetten

Eigenlijk is de belangrijkste tip dat je siliconen bakvormen niet hoeft in te vetten. Het hele punt van siliconen is dat de vormen een natuurlijke anti-aanbaklaag hebben. Vet je ze toch in? Dan blijf je zitten met een vette waas over de vorm.

2. De oven

Heb je vervelende bakrestjes die niet weg willen gaan met alleen een beetje zeep? Zet de vorm dan in een oven rond de 180 graden voor ongeveer tien minuten. Hierdoor worden de restjes zachter en verdwijnen ze met goed heet water en een beetje zeep als sneeuw voor de zon.

3. Baking soda

Lukt het echt niet? Gebruik dan baking soda. Maak een papje met een beetje lauwwarm water (net als je bij maizena zou doen) en smeer dit op de hardnekkige plekken. Laat drogen en was het vervolgens weg met een met zeep en warm water.

4. Geen sponsjes

Tot slot: gebruik géén sponsjes! Hierdoor creëer je krassen op de vorm én verdwijnt de natuurlijke anti-aanbaklaag.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.