Redactie
Redactie Inspiratie 27 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Met ansjovis de keuken in: Culy geeft tips

Ansjovis komen we veel tegen in de Mediterraanse keuken. Het visje zit barstensvol smaak, is lekker zout, maar waar is het lekker bij? Wij zochten uit wat je er zoal mee kan.

Ansjovis kopen we in Nederland vaak in blikjes of uit een pot. De visjes zijn dan gefileerd, gezouten en geconserveerd in (olijf)olie. Omdat de visjes voor een paar maanden in zout hebben gelegen krijgen ze hun rijke, zoutige smaak.

Misschien is het je al eens opgevallen dat de visjes echte smaakbommetjes zijn; ze zijn vettig, lekker zout en bijna vlezig van smaak. Een echte vissmaak is ver te zoeken.

De keuken in!

Anjosvis is bijvoorbeeld lekker door een salade. Klassiek is natuurlijk de Caeser salade, waar ansjovis in de dressing wordt verwerkt. Ook in klassieke olijventapenade is ansjovis onmisbaar.

Wanneer je de visjes uit blik bakt, smelten de visjes in de pan. Ze laten dan hun heerlijke smaak achter. Je kan bijvoorbeeld ansjovisboter maken en serveren bij een stuk vlees. Of je smelt ze door een pastasaus, zoals bij deze klassieke pasta puttanesca.

Je kan ansjovis natuurlijk ook helemaal heel laten en zo eten, bijvoorbeeld door een panzanella. Of op toast als borrelhapje. Lekker Mediterraans!

Wist je dat deze vis vaak ook vers gegeten wordt? In Nederland is de vis moeilijk te krijgen, maar in de Atlantische Oceaan wordt de vis volop gevangen. In Spanje worden ze gefrituurd (boquerones fritos) of in azijn gelegd (boquerones en vinagre) en als tapa gegeten. In Italië zijn ze er ook dol op.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.