Redactie
Redactie Inspiratie 26 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Eten in de badkamer: 10 beauty food trucjes

De trend van dit moment: wat goed genoeg is om op te eten, is goed genoeg voor je huid. Cosmeticamerken gebruiken steeds vaker natuurlijke ingrediënten, van olijfolie tot koffie. Deze 10 beauty food trucjes kun je zélf thuis toepassen.

1. Maak een haarmasker van eidooiers en olijfolie. Gebruik niet teveel, en spoel goed uit!

2. Als je wel eens rode bietjes snijdt, weet je hoe het kan vlekken op je vingers. Dat maakt van rode bieten dus de ideale lip stain; een beetje op je lippen deppen doet wonderen. Ook te gebruiken als blush, maar gebruik dan wel héél weinig en blend goed uit met een kwast.

3. Kokosolie met baking soda (te koop bij Jumbo, bakwinkel en natuurvoedingszaak) is de perfecte natuurlijke deodorant. Lees er hier meer over.

4. De goedkoopste oogcrème? Een klein drupje ijskoude yoghurt.

5. Dit homemade gezichtsmasker zou je er wel af willen likken: geprakte avocado gemengd met honing. Avocado wordt sowieso heel vaak gebruikt in huidproducten.

6. Maak zelf een scrub van gemalen koffiebonen en kokosolie of olijfolie. Heerlijk voor je handen en dijen. Gemalen koffie zou ook heel goed werken tegen cellulitis (fijn!).

Bron: Flickr

7. Actrice Blake Lively (je weet wel, van die belachelijk mooie lokken) schijnt mayonaise te gebruiken als haarconditioner. Wel even goed uitspoelen dan…

8. Verkouden of wil je gewoon lekker je gezicht stomen om alle poriën te openen? Maak zelf een stoombad met takjes tijm.

9. De beste remedie voor hele droge plekjes (of dat nu je ellebogen of je handen zijn): olijfolie!

10. Havermout wordt regelmatig gebruikt in beautysalons als ingrediënt voor een masker. Bewaar een paar eetlepels van je havermoutpap, laat een beetje afkoelen en smeer op je gezicht.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.