Culy
Culy Inspiratie 26 februari 2015

Eten in de badkamer: 10 beauty food trucjes

De trend van dit moment: wat goed genoeg is om op te eten, is goed genoeg voor je huid. Cosmeticamerken gebruiken steeds vaker natuurlijke ingrediënten, van olijfolie tot koffie. Deze 10 beauty food trucjes kun je zélf thuis toepassen.

Stock beauty food0003

1. Maak een haarmasker van eidooiers en olijfolie. Gebruik niet teveel, en spoel goed uit!

Stock beauty food0002

2. Als je wel eens rode bietjes snijdt, weet je hoe het kan vlekken op je vingers. Dat maakt van rode bieten dus de ideale lip stain; een beetje op je lippen deppen doet wonderen. Ook te gebruiken als blush, maar gebruik dan wel héél weinig en blend goed uit met een kwast.

Stock beauty food0006

3. Kokosolie met baking soda (te koop bij Jumbo, bakwinkel en natuurvoedingszaak) is de perfecte natuurlijke deodorant. Lees er hier meer over.

Stock beauty food0001

4. De goedkoopste oogcrème? Een klein drupje ijskoude yoghurt.

Stock beauty food0004

5. Dit homemade gezichtsmasker zou je er wel af willen likken: geprakte avocado gemengd met honing. Avocado wordt sowieso heel vaak gebruikt in huidproducten.

Stock beauty food0005

6. Maak zelf een scrub van gemalen koffiebonen en kokosolie of olijfolie. Heerlijk voor je handen en dijen. Gemalen koffie zou ook heel goed werken tegen cellulitis (fijn!).

mayo
Bron: Flickr

7. Actrice Blake Lively (je weet wel, van die belachelijk mooie lokken) schijnt mayonaise te gebruiken als haarconditioner. Wel even goed uitspoelen dan…

Stock beauty food0002

8. Verkouden of wil je gewoon lekker je gezicht stomen om alle poriën te openen? Maak zelf een stoombad met takjes tijm.

Stock olijfolie olive oil

9. De beste remedie voor hele droge plekjes (of dat nu je ellebogen of je handen zijn): olijfolie!

Stock beauty food0002

10. Havermout wordt regelmatig gebruikt in beautysalons als ingrediënt voor een masker. Bewaar een paar eetlepels van je havermoutpap, laat een beetje afkoelen en smeer op je gezicht.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Eten in de badkamer: 10 beauty food trucjes
Sluiten