Redactie
Redactie Inspiratie 23 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

Andijviestamppot met bloedworst, spek en appel

Een lekker winters gerecht van Evert te pas van 24Kitchen: andijviestamppot met bloedworst, spek en appel. Bloedworst haal je bij de meeste slagers en kan je meestal in plakken kopen.

Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Kook de aardappels in het water in ongeveer tien minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.

Verwarm de melk met een klontje boter. Voeg de andijvie en de melk toe aan de aardappels en stamp met een pureestamper tot een stamppot. Breng het geheel op smaak met de nootmuskaat, een beetje zout en versgemalen peper.

Pel en snipper de uien. Schil en snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Snijd de bloedworst in dobbelsteenformaat. Verwarm een pan en bak de spekjes circa 2 minuten.

Voeg de boter, 2 appels en ui toe aan de pan en bak nog circa 2 minuten mee. Voeg de bloedworst toe en bak drie minuten mee. Zet het vuur uit. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Meng in een kommetje de resterende appel met de kaneel. Dek het kommetje af met een bordje en verwarm ongeveer twee minuten op 900 watt in de magnetron tot compote.

Verdeel de andijviestamppot over de borden en schep er wat bloedworst, spek en appel bovenop. Serveer met de appelcompote.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.