Redactie
Redactie Gadgets 30 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

Musthave voor vega’s: het River Cottage kookboek Veg!

Als je z’n naam hoort is de kans groot dat er niet meteen een belletje rinkelt, maar Hugh Fearnley-Whittingstall is inmiddels een echte oude rot in het vak. Hij begon als sous-chef in het immens populaire River Café in Londen maar kreeg al snel zijn eigen televisieshow, River Cottage. Welke draait om het leven van Hugh als een zichzelf onderhoudende boer.

Inmiddels is hij vele televisieseries en meer dan twintig kookboeken verder en is hij één van de bekendste chefs van het Verenigd Koninkrijk. Veg! is nummer 7 in de serie River Cottage kookboeken en staat volledig in het teken van koken zonder vlees & vis.

Benieuwd naar de andere River Cottage kookboeken? Neem hier een kijkje in de culinaire wereld van Hugh. 

Veg

Het appetijtelijk geïllustreerde boek is om van te watertanden en is ingedeeld in 12 verschillende categorieen als Troosteten & feestjes, Rauw gemixt, Eten uit de voorraadkast en Pasta & rijst.

Als we heel eerlijk zijn doet Veg! ons nog meer beseffen dat het dagelijks weglaten van vlees & vis net zo makkelijk én lekker is als je zelf wilt. Wie geniet er nou niet van een venkel en knolselderijsoep met sinaasappelschil, bruschetta met tuinbonen en asperges of ‘speltotto’ met boerenkool en geitenkaas?

Veg2Veg3

Hugh Fearnley weet waar hij het over heeft en dat is duidelijk te merken in zijn originele recepten die voor de verandering geen geiten-wollen-sokken-imago hebben. Groenten zijn hotter dan ooit en we mogen er zeker wat meer aandacht aan besteden!

Het ruim 400 pagina’s tellende Veg! koop je voor €24,95 bij je boekhandel of hier.

Veg4Veg5

Heb je nog steeds geen flauw idee wie Hugh is of trek je zijn kundigheid in twijfel (niet nodig hoor, trust us)? Kijk dan naar de onderstaande video waarin Hugh aan de slag gaat en zijn heerlijke vegetarische gerechten kookt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.