Redactie
Redactie Inspiratie 8 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste restaurants in New York volgens topchefs

Als we dan toch in New York zijn willen we minstens één (oké, of gewoon elke) avond heel goed eten in een fijn restaurant. Maar wat zijn nu de  beste restaurants in New York? Tien Amerikaanse topchefs verklapten aan Bon Appetit waar zij het liefste eten. En dat willen wij natuurlijk graag met jullie delen…

Een restaurant dat meerdere keren wordt genoemd is het Italiaanse restaurant Del Posto. Volgens Aaron Silverman, chef bij Rose’s Luxury in Washington D.C., is de lunch er zeer goed. En dan vooral de pasta en gebakjes. Ook Kristen Murray van Mäurice Luncheonette in Portland, Oregon, is fan van Del Posto. Ze is wég van de desserts.

Waar je volgens Kirsten óók heel goed terecht kan voor zoetigheden en een kopje thee is de Bosie Tea Salon. Voor een Japanse traktatie gaat ze naar Minamoto en lunchen doet ze het liefste bij Eleven Madison Park.

Zoi Antonitsas van Seattle’s Westward raadt The Spotted Pig aan. En voor eieren met hummus (zie foto!) moeten we volgens chef Thomas Carter van Estela bij het Marokkaanse en mediterraanse Café Mogador zijn, dat is een van zijn favoriete restaurants in New York.

Ook raden de chef’s opvallend veel restaurants met een Aziatische keuken aan. Een Japans restaurant met een bijzondere boeddhistische keuken is bijvoorbeeld Kajitsu. Quealy Watson van Hot Joy in San Antonio, Texas, komt er graag. Maar hij maakt ook graag een wandeling door Flushing’s Chinatown. Daar kan je volgens Quealy heel goed eten.

Meer goed Aziatisch eten vind je volgens Ken Friedman van Tosca bij de Momofuku Ssam Bar. Hij eet daar minstens drie keer per maand. En voor Thais gaat hij naar Ngam. New Yorkse chef Ignacio Mattos van Estela zweert echter bij Soba-ya (voor boekweitnoodels) en het Japanse Ootoya.

Thais eten Chris en Paige Gould van Central Provisions graag bij Uncle Boons en voor goddelijk Italiaans eten gaan ze naar Lincoln Ristorante.

Een van de beste koks die Micah Wexler van Wexler’s Deli in Los Angeles ooit ontmoette, is die van restaurant Foragers in Chelsea. Tot slot raadt Adele Yellin – supervisor van de herontwikkeling van Grand Central Market – Luksus en Estela (een Amerikaans restaurant met Europese invloeden) aan.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.