Alles over de verschillende soorten pasta en bijbehorende sauzen

Pasta is zo Italiaans als de kleuren rood, wit en groen van de vlag, maar komt oorspronkelijk uit het verre oosten. Door Marco Polo meegebracht naar Europa was het meteen een grote hit en nog steeds gebruiken foodies over de hele wereld het dagelijks. Culy houdt van een goede penne pestospaghetti bolognese en heerlijke pastaschelpen met ricotta en doperwtjes, maar welke pasta gebruik je waarvoor?

Hoewel wij Nederlanders meestal eerst de saus maken en vervolgens kijken welke pasta we nog in huis hebben liggen, gaan de Italianen hier iets anders mee om. Pesto hoort namelijk bij trofie of trenette en bolognesesaus bij lasagne, hoewel ze het in sommige streken van Italië toch echt niet kunnen laten het anders te doen.

Deze handige overzichten staan stil bij 50 pastasoorten en vertellen naast de bijbehorende naam, ook welke saussoort perfect aansluit bij welke pasta.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Schermafbeelding 2012-11-05 om 13.01.34Schermafbeelding 2012-11-05 om 13.21.34Schermafbeelding 2012-11-05 om 13.22.10Schermafbeelding 2012-11-05 om 12.53.56Schermafbeelding 2012-11-05 om 12.54.08Schermafbeelding 2012-11-05 om 12.54.26Schermafbeelding 2012-11-05 om 12.54.37Schermafbeelding 2012-11-05 om 12.54.46

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!