Pastaschelpen met ricotta, erwtjes & munt

Een heerlijk recept van Harryindekeuken op Culy.nl: pastaschelpen met ricotta, erwtjes & munt.

Kook de erwtjes 2 minuten, laat ze uitlekken en zet ze apart. Hak de sjalotjes en de knoflook en fruit deze zachtjes aan in een diepe pan in een beetje olijfolie. Voeg de room en de ricotta toe als de uitjes zacht zijn. Rasp de schil van de helft van de citroen en voeg dit toe aan de saus. Pers ook het sap uit een halve citroen en voeg ook toe aan de saus. Laat dit op een laag vuurtje door pruttelen.

Kook de pasta. Giet de pasta af en laat het goed uitlekken. Voeg de pasta aan de saus toe. Hak de munt (bewaar een beetje voor het aftoppen) en voeg die samen met de erwtjes toe aan de pasta. Schep alles goed om. Verdeel de pasta over 2 kommen en verdeel de ham over de pasta. Maak het geheel af met een beetje verse munt en gemalen peper.