Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 3 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Fun fact: hierom wordt je afhaalpizza nooit helemaal doorgesneden

Het afhalen – of laten bezorgen – van pizza’s kan inmiddels aan het rijtje ‘eerste levensbehoeften’ toegevoegd worden. Eenmaal thuis aangekomen maak je de doos open, klaar om aan te vallen. Maar hé: is die pizza nou doorgesneden of niet? Jawel, dat is ‘ie zeker, maar waarom nou nooit helemaal?

(Net niet) doorgesneden pizza

Sinds de eerste lockdown heb je hoogstwaarschijnlijk meer pizza’s afgehaald – of thuis laten bezorgen – dan ooit tevoren. Bij ons staat de favoriete pizzeria in ieder geval onder de sneltoets. En ja, tijdens zo’n lockdown heb je ook meer tijd om na te denken over essentiële handelingen zoals het snijden van een pizza.

Bron: Aliyah Jamous via Unsplash

Snackmasters

Werden wij even blij van de laatste aflevering van Snackmasters. Daar maakten de kandidaten een New York pizza na én deed New York Pizza een onthulling. Wat blijkt: het nét niet doorsnijden, dat doen ze speciaal voor ons, de pizza-liefhebber.

Pizza chaos

Ooit een doos met losse pizzapunten een kwartier lang gecentrifugeerd? Dat is zo’n beetje (nou vooruit, iets korter misschien) het effect wanneer je een pizza volledig doorsnijdt. Tomatenchaos in een platte vierkante doos dus.

Door de pizza niet volledig door te snijden blijft alles op z’n plek tijdens het vervoer én hoef jij nog steeds geen pizzasnijder erbij te pakken. Win-win dus.

Pizza / Smart Oven Pizzaiolo
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Levensveranderende tips

Mocht er nou zo’n punt overblijven, dan warm je ‘m later weer op. In de koekenpan, met een beetje olijfolie, kort gebakken aan beide kanten. Nooit in de magnetron uiteraard. Kater? Maak er dan een tosti van op deze manier.

Is je pizza binnen maar zijn je gasten te laat? Houd ‘m dan warm met aluminiumfolie en – mochten ze echt flink laat zijn – plaats ‘m dan nog tien minuten in de oven op 200 graden, nog steeds met aluminiumfolie.

Beste net-niet doorgesneden pizza

Niet geheel onbelangrijk: waar haal je dan de beste pizza’s? Hebben we uiteraard voor je uitgezocht. Voor Utrecht, Rotterdam én Amsterdam.

IKEA en Pizza Hut maken een pizza-tafel en je wil ‘m nú hebben

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.