Redactie
Redactie Inspiratie 18 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

8 redenen waarom we zo van groene asperges houden

Tijdens een mini onderzoekje op ons Instagram-account (volg je ons al?) kwamen we tot de conclusie dat menig culy groene asperges minstens net zo lekker vindt als de witte. Anders dan we hadden verwacht, maar we zijn het er zonder meer mee eens!

Daarom: 8 x waarom we zo van groene asperges houden.

1. Veel langer verkrijgbaar

Waar witte (Hollandse) asperges maar beperkte tijd verkrijgbaar zijn, kun je het groene broertje bijna het hele jaar door krijgen.

2. Je kunt ze grillen, stomen, koken of zelfs rauw eten

Hoewel witte asperges ook zeker veelzijdig zijn, staan groene asperges meer bekendheid om hun keur aan bereidingswijzen. Denk bijvoorbeeld aan grillen of in linten rauw door een salade.

3. Vriendelijker voor de portemonnee

In het juiste seizoen zijn groene asperges een stuk beter betaalbaar dan de witte, Maar pas op: erbuiten wil de prijs nog wel flink tegenvallen.

4. In de zomer floreren ze op de barbecue

Er gaat niets boven smaakvolle groene asperges, direct van de barbecue. Heerlijk door de rooksmaak en zalig in combinatie met een mooi stuk vlees, de zon en natuurlijk een fijn drankje.

asperges

5. Ze zijn gezond

Ook is het niet geheel onbelangrijk dat groene asperges erg gezond zijn. Niet alleen vanwege de aanwezige hoeveelheid mineralen, ook bevatten ze meer vitaminen dan de witte asperges.

6. Groene asperges smaken overal goed bij

Eigenlijk zijn het net kameleons: besprenkel ze met een beetje sesamolie en ze horen thuis in een Aziatisch gerecht. Of roer de puntjes kort gegrild door een Italiaanse risotto en je waant je in Toscane.

7. Passen in elk gerecht (pasta, soep, quiche, salade)

Ook passen ze bij elk soort gerecht. Of je nu gaat voor een simpel AVG’tje, een lekkere pasta, soep, quiche of salade.

Culy

8. Groene asperges maken van elk gerecht een feestje

Tot slot: groene asperges maken van werkelijk élk gerecht een feestje.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.