Redactie
Redactie Inspiratie 21 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

8 x lekker koken met mosterd

Mosterd wordt in veel gerechten als basis gebruikt, en geen wonder! Het zit vol met smaak en geeft je gerecht net dat beetje extra. Wat onze favoriete toepassingen zijn? Dat zie je hieronder.

Stop! Voor we verder gaan: je dacht toch niet dat we aan de slag gaan met mosterd uit een potje? Toegegeven, er zijn zeker degelijke varianten in het schap te vinden, maar zelfgemaakt vinden wij toch net iets meer Culy. Klik hier voor het recept (dat echt niet zo moeilijk is!).

Vinaigrette

We beginnen bij het begin, want geen dressing is compleet zonder mosterd. De witte wijn vinaigrette is klassiek, maar het is ook heerlijk door een dressing op basis van honing.

Mayonaise

Tja… Wat valt daar nu nog over te zeggen? Mayonaise begint met een klein lepeltje mosterd, en wil je hem nog meer smaak geven? Dan kan je het later altijd nog extra toevoegen en er een mosterdmayonaise van maken.

Mosterdsoep

Lekker pittig, vergezeld door een stukje roggebrood. Jum!

Stoofvlees

Mosterd geeft je stoofvlees net dat beetje extra pit. Verse frieten erbij, heerlijk!

Hotdog

Wanneer is de laatste keer dat je een echt goede hotdog hebt gegeten? Juist… De hoogste tijd dus om er zelf een te maken. Culy’s Kitchen Pirate Ivo laat je zien hoe, inclusief een zelfgemaakte worst!

Boerenkool

Mosterd is erg lekker bij boerenkool, maar ook bij andere stampjes. Kijk hier voor ons overzicht voor de ultieme verhoudingen van ingrediënten.

Kroketten

En bitterballen natuurlijk! Maar dan wel zelf gedraaid.

Roomsaus

Super simpel, super lekker! Vooral over een mooi stukje vis, kip of stevig stukje vlees. Mmm…!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.