Redactie
Redactie Diner 21 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Gewoon doen: zelf mosterd maken

Er zijn van die dingen die we eigenlijk altijd kopen: mosterd, ketchup, kruidenmixen, en ga zo maar door. Zonde, want het is zo leuk om zelf aan de slag te gaan! Vandaag gaan we aan de slag met mosterd en laten we je zien hoe leuk het is om zelf te maken en dat het echt zo moeilijk nog niet is.

Het recept komt van de blog Be Mindful Be Human en is voldoende voor ongeveer een halve liter mosterd. Let wel op: het mengsel moet een nacht staan, dus neem er de tijd voor. Mosterdzaad is te koop bij de toko, natuurvoedingswinkels en sommige supermarkten.

Laat de bruine en gele mosterdzaadjes in een bak met koud water weken. Gebruik twee keer de hoeveelheid water als zaadjes en laat bedekt 24 uur weken.

Giet de zaadjes af en laat ze uitlekken. Doe ze in een blender samen met de azijn, witte wijn en suiker, blend tot je een puree hebt. Voeg de komijn en een snufje zout toe en meng weer. Proef of de smaak goed is en voeg eventueel wat extra van de ingrediënten toe indien nodig.

Laat de mosterd een nacht in de koelkast staan voor gebruik. Serveer met bijvoorbeeld (zelfgemaakte) kroketjes of bitterballen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.