Redactie
Redactie Inspiratie 23 mei 2014
Leestijd: 2 minuten

7 x lekkernijen met lemon curd

Lemon curd: wij zijn er dol op! Op een taart, met koekjes of natuurlijk op scones met een flinke klodder clotted cream. Heb je een pot over of simpelweg zin om het te maken? Wij zetten zeven heerlijke gerechten mét lemon curd voor je op een rij.

Zelf maken? Dat is natuurlijk wel het lekkerst! Bekijk onderstaande video om te zien hoe je dat het makkelijkst doet:

1. Lemon curd taart
Er zijn ontzettend veel varianten, maar deze naturel lemon curd pie (met óf zonder meringue) vinden wij het lekkerst. Wil je het over een andere boeg gooien? Maak dan deze variant met een bodem van Cafè Noir-koekjes.

2. Macarons
Macarons maken is een kunst op zich, maar het resultaat is om van te smullen en al helemaal als je ze maakt in combinatie met lemon curd. Op de blog Paris Loves Pastry vonden we een heerlijk recept.

Bron: Flickr

3. Citroenyoghurt

Ook een fijne tip: meng een lepeltje lemon curd door je yoghurt. Serveer eventueel met vers fruit, muesli en fijngehakte nootjes en je hebt een zalig dessert of ontbijt.

Bron: Flickr

4. Citroencakejes
Je cupcakes toppen met lemon curd, in plaats van met een andere frosting geeft een heerlijk frisse smaak en met deze citroencakejes steel je gegarandeerd de show.

5. Lemon curd bars
Bij dit makkelijke recept van recipe.com wordt lemon curd als topping voor heerlijke koeken gebruikt. Deze zijn zeker het proberen waard!

Bron: Flickr

6. Lemon curd ijs
Wij houden heel erg van frozen yoghurt. Deze variant met lemon curd is heel makkelijk zelf te maken en zagen we op de blog Kitchen Confidant.

Bron: Flickr

7. Madeleines gevuld met lemon curd
Stel je voor: je neemt een hapje van een madeleine en voor je het weet proef je de zoet-zure smaak van zachte lemon curd… Heaven on earth! Op food52 staat er een heerlijk recept voor deze lekkernij.

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.