Culy
Culy Inspiratie 23 mei 2014

7 x lekkernijen met lemon curd

Lemon curd: wij zijn er dol op! Op een taart, met koekjes of natuurlijk op scones met een flinke klodder clotted cream. Heb je een pot over of simpelweg zin om het te maken? Wij zetten zeven heerlijke gerechten mét lemon curd voor je op een rij.

Zelf maken? Dat is natuurlijk wel het lekkerst! Bekijk onderstaande video om te zien hoe je dat het makkelijkst doet:

1. Lemon curd taart
Er zijn ontzettend veel varianten, maar deze naturel lemon curd pie (met óf zonder meringue) vinden wij het lekkerst. Wil je het over een andere boeg gooien? Maak dan deze variant met een bodem van Cafè Noir-koekjes.

Lemon Curd Pie

2. Macarons
Macarons maken is een kunst op zich, maar het resultaat is om van te smullen en al helemaal als je ze maakt in combinatie met lemon curd. Op de blog Paris Loves Pastry vonden we een heerlijk recept.

Lemon macarons
Bron: Flickr

3. Citroenyoghurt

Ook een fijne tip: meng een lepeltje lemon curd door je yoghurt. Serveer eventueel met vers fruit, muesli en fijngehakte nootjes en je hebt een zalig dessert of ontbijt.

3617940333_a429fb3526_z
Bron: Flickr

4. Citroencakejes
Je cupcakes toppen met lemon curd, in plaats van met een andere frosting geeft een heerlijk frisse smaak en met deze citroencakejes steel je gegarandeerd de show.

img_1135-512x341

5. Lemon curd bars
Bij dit makkelijke recept van recipe.com wordt lemon curd als topping voor heerlijke koeken gebruikt. Deze zijn zeker het proberen waard!

Lemon curd repen
Bron: Flickr

6. Lemon curd ijs
Wij houden heel erg van frozen yoghurt. Deze variant met lemon curd is heel makkelijk zelf te maken en zagen we op de blog Kitchen Confidant.

8951111980_b35d661b3e_z
Bron: Flickr

7. Madeleines gevuld met lemon curd
Stel je voor: je neemt een hapje van een madeleine en voor je het weet proef je de zoet-zure smaak van zachte lemon curd… Heaven on earth! Op food52 staat er een heerlijk recept voor deze lekkernij.

Lemon curd madeleines
Bron: Flickr

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
7 x lekkernijen met lemon curd
Sluiten