Redactie
Redactie Dessertrecepten 16 apr 2012
Leestijd: 1 minuut

Mini citroencakejes

Deze mini citroencakejes van Miss SJ in the kitchen zijn erg leuk om te maken en natuurlijk megalekker.

“Makkelijker dan dit kan bijna niet. Ik kan het vaak nooit geloven als mensen zeggen dat ze niet kunnen bakken en dat dingen vaak mislukken, maar dit kan iedereen. Deze kleine cakejes zijn van een cakemix gemaakt en de lemon curd komt gewoon uit een potje. Ideaal als traktatie, snel en erg lekker!”

img_1110

Verwarm de oven voor op het aantal graden wat op de verpakking staat. Vet het bakblik in of bekleed het met de vormpjes.

Maak het beslag voor de cake klaar volgens de instructies van de verpakking. Ik heb er voor de extra citroensmaak, er een 1 theelepel citroenextract aan toegevoegd.

Schep met theelepels de cupjes tot 2/3 vol. Je hebt nu hoogst waarschijnlijk nog beslag over, je kan het nog een keer herhalen of je giet het in een cakevorm en je hebt er een cake bij!

Zet ze in de oven voor ongeveer 18 minuten. Laat ze afkoelen. Schep er een beetje lemon curd bovenop en klaar is Kees!

Dus als je een leuke/lekkere zelfgemaakte traktatie wilt, maar weinig tijd hebt, dan is dit misschien iets voor jou. Als niet iedereen van citroen houdt, kan je er ook een beetje chocoladepasta op smeren, of jam, wat je maar wilt!

img_1135

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.