Culy
Culy Inspiratie 4 juni 2016

7 x geitenkaas salade met een twist

Hij staat in elke lunchroom op de kaart en in Frankrijk kun je er niet omheen: de geitenkaas salade (het liefst warm en met honing). Wij zouden Culy niet zijn als we er een twist aan geven, dus laten we vandaag zien hoe je deze klassieker eigen kunt maken. 

De klassieke geitenkaas salade wordt gemaakt met warme geitenkaas met honing, croutons en walnoten.

Tip: gebruik zachte geitenkaas naturel, in plaats van al op smaak gebracht met honing. Zo kan je al dan niet naar wens een wat zoetigheid toevoegen. En wil je een keer wat anders? Gebruik dan appelstroop of balsamico-azijn in plaats van honing.

Bietjes

Een bekende combinatie die zorgt voor extra smaak en vitaminen! Gebruik gekookte bietjes, snijd rauwe bietjes in dunne plakjes of rooster stukken in de oven. Lekker met een scheutje balsamico-azijn of balsamicocrème.

Salad with roasted beetroot, spinach, soft goat cheese and seeds

Vijgen

Vijgen zijn zalig zoet en fungeren als de honing in de salade. Ook deze kun je zowel rauw als uit de oven gebruiken en smaken extra lekker met een beetje balsamico óf Parmaham.

Salad with figs and melon

Boerenkool en spinazie

Wil je een andere basis? Vervang dan de sla door stukjes boerenkool of spinazie. Zo krijg je niet alleen meer vitaminen binnen, het heeft ook meer smaak!

Salade_met_spinazie_en_aardbeien0001

Groene groenten

Dat tomaten goed gaan met groene groenten, geldt ook voor geitenkaas. Denk aan groene asperges, gegrilde courgette, sperzieboontjes en sugar snaps. En ja, ook avocado is er heerlijk bij!

Gegrilde courgette met geitenkaas3 copy

Spekjes

Oef, gebakken spekjes of plakjes pancetta zijn ook zó lekker. Helemaal een feestje in combinatie met dunne plakjes of reepjes appel.

salad with peaches, bacon; arugula, spinach and goat cheese on a light background. toning. selective focus on left peach.

Zaden & pitten

Zaden en pitten geven niet alleen smaak, maar zorgen ook voor knapperigheid. Maak bijvoorbeeld een salade met boerenkool, bietjes, sinaasappelpartjes en geitenkaas.

Healthy salad with grilled chicken,kale.beets and goat cheese

Rood fruit

Tot slot één van onze favoriete combo’s: geitenkaas en rood fruit. Vooral frambozen en aardbeien zijn perfect, zoals in deze salade met spinazie.

Baked Goat cheese with honey and raspberries

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
7 x geitenkaas salade met een twist
Sluiten