5 zoete traktaties voor tijdens het Paasontbijt

Culy 9 apr 2017 Inspiratie

Tijdens het paasontbijt pakken wij steevast uit: kannen met versgeperste jus, warme broodjes, eitjes in alle soorten en maten, luxe beleg, een paasstol en natuurlijk voldoende roomboter.

Wat het ontbijt net iets feestelijker (en nóg lekkerder) maakt, zijn zoete traktaties zoals pain au chocolat en wafels. Wij zetten onze vijf favorieten op een rij, inclusief bijpassende recepten.

1. Pain au chocolat

Oef, wie houdt er nu niet van pain au chocolat? Kopen bij de Franse bakker is lekker makkelijk, maar zelf maken is ook een optie! En als je bang bent dat ze mislukken of als je niet voldoende tijd hebt voor het bewerkelijke deeg, kun je natuurlijk altijd nog cheaten.

Stock Pain au chocolat0002

2. Pancakes

Van dikke Hollandse pannenkoeken met appel of stroop tot de fluffy Amerikaanse variant met blauwe bessen, maple syrup en soms zelfs knapperige bacon. Pannenkoeken zijn eigenlijk altijd een goed idee! Klik hier voor onze lekkerste recepten.

Pancakes stock

3. Cinnamon rolls

Een grote schaal gevuld met prachtige zelf gebakken cinnamon rolls, met een drizzle glazuur, chocolade of zelfs Nutella is gegarandeerd een succes tijdens het paasontbijt.

Cinnamon rolls stock

4. Wentelteefjes

Natuurlijk mogen wentelteefjes niet ontbreken. Maak ze van oud brood of plakjes briochebrood, top met kaneelsuiker en je favoriete fruit. Yum!

Wentelteefjes stock

5. Chocoladebabka

Misschien wel het meest bewerkelijk om te maken, maar ó wat is ze mooi! Een babka is een soort zoet marmerbrood met een vulling van onder andere chocolade, amandelschaafsel en kaneel. Klik hier voor het recept!

IMG_7732-512x341

Reageer op artikel:
5 zoete traktaties voor tijdens het Paasontbijt
Sluiten