Redactie
Redactie Ontbijt 13 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Supersnelle chocoladebroodjes voor het ontbijt

Hoewel het de belangrijkste maaltijd van de dag is, zijn er nog steeds té veel mensen die het overslaan. Hun excuus? “Het kost te veel tijd!” Echt niet, vinden wij, en deze supersnelle chocoladebroodjes van de blog Hummingbird High zijn daar het ultieme bewijs van. Makkelijk. Lekker. Snel. Wat wil je nog meer?!

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Snijd het bladerdeeg in rechthoeken van 21 x 7,5 centimeter en leg op een derde van elk plakje de chocolade. Rol de pakketjes op zodat de chocolade in het midden ligt en de naad onderop. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Roer in een kommetje het ei met het water los en gebruik een kwastje om de broodjes mee te besmeren. Besprenkel met een klein snufje zout en bak ze in de oven gedurende 20 minuutjes, totdat ze luchtig en goudbruin kleuren. Als het goed is zijn de broodjes nu verdubbeld in grootte. Laat ze 5-10 minuutjes afkoelen en serveer direct.

Meer ontbijt inspiratie?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.