Redactie
Redactie Inspiratie 19 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Van vla tot rijstpudding: 5 x toetjes van vroeger

Sommige toetjes doen ons echt aan vroeger denken: zoals een oud-Hollandse griesmeelpudding of een bakje vanillevla. Het zuivelschap van de supermarkt staat er vol mee, maar wij maken ze graag zelf. Niks zo lekker als een homemade en nostalgisch lekker toetje!

Klik op de afbeelding voor het bijbehorende recept. 

Griesmeelpudding

Onze favoriet is misschien wel griesmeelpudding. Lekker met een homemade bosbessensaus. Gebruik puddingvormpjes of giet de griesmeel in kleine schaaltjes. Net als vroeger!

Rijstpudding

Voor een warmende rijstpudding kan je ons altijd wakker maken. Een klassieke vanille rijstpudding is bij ons favoriet, maar je kan hem natuurlijk ook een beetje opfleuren met bijvoorbeeld kokosrasp en stukjes mango.

rijstpudding

Vanillevla

Nadat je zelf vanillevla hebt gemaakt, ga je – geloof ons – echt nooit meer voor een pakje. Makkelijk te maken en zoveel lekker.

Hangop

Nog zo’n Hollandse klassieker! Hangop maak je heel makkelijk zelf door een zeef te bekleden met een kaasdoek of schone theedoek en deze boven een kom te hangen. Giet de yoghurt op de doek en na een nachtje slapen heb je een zalige hangop. Lekker met appelcompote, jam of warm rood fruit. Het basisrecept voor hangop vind je in het eerste gedeelte van dit recept.

Bitterkoekjesbavarois

Tot slot een toetje met bitterkoekjes. Deze luchtige pudding is echt een feestje om op te eten. Vul mooie schaaltjes met de bavarois en serveer als toetje aan je gasten. Succes gegarandeerd!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.