Redactie
Redactie Dessertrecepten 3 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Rijstpudding: net als vroeger, maar dan met een twist

Oh, jeugdsentiment: rijstpudding als toetje, voordat de periode van pakken vla op tafel aanbrak. Romig, met een beetje bite, en heel veel kaneel. Waarom eten we het tegenwoordig eigenlijk nog maar zelden?

Tijd om de rijstpudding weer op tafel te zetten! Maar nu uiteraard met een moderne twist.

Stock

Rijstpudding maken

Allereerst de basis: de rijstpudding maken. Neem hiervoor 1 kopje reeds gekookte witte rijst en 2 kopjes melk, met suiker naar smaak (hoe zoeter, hoe meer suiker je toevoegt) en een paar eetlepels roomboter voor extra romigheid.

Er bestaat ook speciale dessertrijst, hiervoor zijn de verhoudingen met melk iets anders (check daarom altijd de verpakking).

Doe alles samen in een diepe sauspan, liefst met een beetje een dikke bodem. Kook op zacht vuur zo’n 20 minuutjes, totdat alle melk door de rijst is opgenomen.

Stock

9 tips voor overgebleven restjes rijst

Rijstpudding op smaak brengen

Nu kun je smaakmakers gaan toevoegen. Ga op de klassieke toer met kaneel, (verse) vanille en rozijntjes. Of maak het wat exotischer met citroen- of limoenrasp, een beetje kokosrasp en mango als topping.

(Gekarameliseerde) partjes appel erbij doet het overigens ook heel goed. Of geurig Arabisch: met saffraan, kaneel en pistachenootjes. Maar in principe kun je alles gebruiken als topping: vers fruit, bessen, noten, zaden, maar ook jam, siroop of fruitcompote.

En als je lekker decadent wil doen: geraspte pure chocolade en verbrokkelde koekjes, zoals kletskoppen. Te lekker! Check voor meer inspiratie ‘s de varianten die deze hotspot in New York aanbiedt.

Arroz con leche met peer in zoute karamel en rozijnen uit Moors

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.