Redactie
Redactie Dessertrecepten 7 mrt 2015

Homemade vanillevla zonder pakjes en zakjes

Soms kan simpel zó lekker zijn. Francesca van Francesca Kookt! maakte onlangs zelf vanillevla en geloof ons: het is een wereld van verschil met de vla uit pak. 

Schenk de volle melk in een steelpannetje. Schraap het vanillestokje leeg en doe de vanille samen met het stokje in de melk. Breng de melk aan de kook en laat vervolgens op laag vuur tien minuten zacht pruttelen terwijl je af en toe roert.

In de tussentijd klop je de suiker, maizena, eidooiers en zout door elkaar. Schep na tien minuten het vanillestokje uit de pan en roer een paar eetlepels van de warme melk door je eimengsel. Klop daarna het eimengsel rustig door de melk. Zet het vuur ietsje hoger en laat het indikken tot vla terwijl je blijft roeren.

Zet daarna het vuur uit, giet de vla in een kom en laat iets afkoelen. Deze vla is heerlijk om lauwwarm te eten. Je kunt het ook laten afkoelen en twee tot drie dagen bewaren in de koelkast. Dek dan wel af met plastic folie, anders komt er een velletje op de vla en dat zou jammer zijn.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Homemade vanillevla zonder pakjes en zakjes
Sluiten