5 x Culy’s favoriete Indonesische gerechten
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F02%2F9780718159535_JamiesComfortFood_CI_088.jpg)
Dol op de Indonesische keuken? Wij selecteerden onze vijf favoriete gerechten waarbij je écht geen pakje, zakje of kant-en-klare boemboe voor nodig hebt.
1. Atjar (zoetzuur)
Zó makkelijk en zó lekker. En: je kunt er zo’n beetje elk stuk groente voor gebruiken. Wij maken hem meestal met komkommer, maar ook rauwe bloemkool, wortel en Chinese kool zijn héérlijk.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F07%2FIMG_1318.jpg)
2. Rendang
Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. En geloof ons: het maken van een boemboe is ontzettend leuk en ideaal om mee te experimenteren om zo de voor jou perfecte smaak te vinden.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F03%2FRendang.jpg)
3. Sajoer boontjes
Wij serveren steevast een portie sajoer boontjes bij de bovengenoemde rendang. Vol van smaak en een leuke manier om groenten (je kunt ook andere soorten gebruiken) te bereiden.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F07%2F14-2-16_Puur_Eten_V5_TSP140216_0074-Medium.jpg)
4. Pisang goreng
Oké, dit recept is niet helemaal authentiek, maar hoe kun je gebakken banaan met een krokant laagje van panko nu weerstaan?
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F07%2F14-2-16_Puur_Eten_V5_TSP140216_0062-Medium-735x490.jpg)
5. Gado gado
Gado gado is het ultieme comfort food uit Indonesië en bestaat uit een mix van groenten, geserveerd met pindasaus. Ons favoriete recept is dat van Jamie Oliver.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F02%2F9780718159535_JamiesComfortFood_CI_088.jpg)