5 x Culy’s favoriete Indonesische gerechten

Culy 29 aug 2015 Inspiratie

Dol op de Indonesische keuken? Wij selecteerden onze vijf favoriete gerechten waarbij je écht geen pakje, zakje of kant-en-klare boemboe voor nodig hebt. 

1. Atjar (zoetzuur)

Zó makkelijk en zó lekker. En: je kunt er zo’n beetje elk stuk groente voor gebruiken. Wij maken hem meestal met komkommer, maar ook rauwe bloemkool, wortel en Chinese kool zijn héérlijk.

zoetzure komkommer

2. Rendang

Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. En geloof ons: het maken van een boemboe is ontzettend leuk en ideaal om mee te experimenteren om zo de voor jou perfecte smaak te vinden.

Rendang

3. Sajoer boontjes

Wij serveren steevast een portie sajoer boontjes bij de bovengenoemde rendang. Vol van smaak en een leuke manier om groenten (je kunt ook andere soorten gebruiken) te bereiden.

Tijn Schmitz

4. Pisang goreng

Oké, dit recept is niet helemaal authentiek, maar hoe kun je gebakken banaan met een krokant laagje van panko nu weerstaan?

14-2-16_Puur_Eten_V5_TSP140216_0062-Medium-735x490

5. Gado gado

Gado gado is het ultieme comfort food uit Indonesië en bestaat uit een mix van groenten, geserveerd met pindasaus. Ons favoriete recept is dat van Jamie Oliver.

9780718159535_JamiesComfortFood_CI_088

 

Reageer op artikel:
5 x Culy’s favoriete Indonesische gerechten
Sluiten