Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Inspiratie 9 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

5 vreemde bijgeloven over voedsel die je nog niet kende

Bijgeloof: we laten ons er allemaal weleens door beïnvloeden. Want, zeg eens eerlijk, je stapt toch liever óm een ladder heen, just in case? En iedereen klopt wel eens op hout. Culy verzamelde de 5 meest vreemde bijgeloven over voedsel van over de hele wereld.

GEEF GEEN CHILIPEPER AAN IEMAND DIE JE LIEF IS

Samen met vrienden koken is natuurlijk heel erg leuk. Maar wees niet té behulpzaam. In sommige culturen gelooft men dat als je een chilipeper aan een vriend geeft, jullie vriendschap in zwaar weer terecht zal komen. Als jullie vriendschap je lief is, leg je de peper op het aanrechtblad zodat je vriend of vriendin het zelf kan pakken.

Chilipepers

SCHOONMOEDER AAN JE DEUR

Niet zo dol op je schoonfamilie? Zorg er dan voor dat er geen tortilla’s uit je handen vallen. Een oud Mexicaans gezegde luidt namelijk: laat een tortilla op de grond vallen en je schoonfamilie zal onaangekondigd aan je deur staan.

Bijgeloven

LANGE NOEDELS, LANG LEVEN

De Chinese cultuur blinkt uit in bijgeloof. Een oud Chinees gezegde luidt: lange noedels zijn de sleutel tot een lang leven. Als je ze breekt of doorbijt voor het eten, snijd je er jaren van je leven af. Slurp je noedels dus voortaan direct uit de kom naar binnen voor een lang leven.

Noedels

TEA FOR TWO

Neem je het laatste slokje van je thee en blijft er nog een stukje van je suikerklontje achter? Dan is er iemand in het geheim verliefd op je. Behoefte aan een secret admirer? Roer dan vooral niet teveel in je thee.

Thee - bijgeloven

KINDERWENS? SNIJD EEN APPEL IN TWEE

Halveer een appel en tel de zaadjes. Zoveel zaadjes, zoveel kindjes, zegt men. Wat technisch gezien ergens ook wel klopt.

appel

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.