Redactie
Redactie Inspiratie 11 okt 2013
Leestijd: 2 minuten

5 favoriete culinaire souvenirs uit… Londen

Wij zijn gek op reizen en komen graag in grote steden over de hele wereld. Maar wat neem je als foodie nu mee als souvenir als je daar op vakantie bent? We geven je per stad graag een aantal smakelijke suggesties, waar je de thuisblijvers (en jezelf) culinair mee kan verrassen. Dit keer: souvenirs uit Londen.

Kruiden bij Yotam Ottolenghi

Met stip op nummer één: de twee zaakjes van Yotam Ottolenghi. Naast dat je hier verrukkelijk (en voor een leuke prijs) kunt lunchen, kan je hier ontzettend veel kruiden(mixen) uit het Midden Oosten scoren. Veel ervan worden in zijn boeken gebruikt en zijn voor ons vaak lastig te verkrijgen. Denk aan za’atar, sumac, tahin en ga zo maar door.

Thee

De Britten staan bekend om hun theegewoontes en waar beter haal je de onvervalste, supersterke thee dan in Londen? Struin meerdere speciaalzaakjes af en vraag naar hun favorieten of de soort waar ze bekend om staan.

Clotted Cream

Iets dat in Nederland maar moeilijk verkrijgbaar is, maar zeker de moeite waard is clotted cream. Goddelijk (ja echt, goddelijk!) bij scones, stiekem een lepeltje door de koffie of bij een pure chocoladetaart.

Marmelade

Beertje Paddington was er niet voor niets verzot op: marmelade. Het liefst de traditionele variant met sinaasappelschillen, maar andere meer experimentele soorten zijn nooit weg. Breng hiervoor een bezoekje aan Harrods, Marks & Spencer of Selfridges.

Verse producten op één van de vele markten

Ga tot slot op je laatste dag langs één van de bekende foodmarkten zoals Camden market, Borough Market, Real Food Market en Broadway Market. Hier haal je typisch Britse producten en zelf gemaakte lekkernijen. Ga er op tijd heen, maar zorg wel dat je een koeltas bij je hebt zodat alles goed bewaard blijft. Tip: haal een originele pie en schuif ‘m als je thuis komt nog even in de oven.

Bron: yukino

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.