Culy
Culy Inspiratie 4 augustus 2013

Broadway Market: dé markt voor foodies in Londen

Londen staat niet bepaald bekend als de meest culinaire stad, al wordt het tegendeel maar al te vaak bewezen. Denk aan de zaakjes van Yotam Ottolenghi, Jamie Oliver, The River Café en.. Broadway Market! Deze uitgestrekte markt bestaat uit tientallen kraampjes, winkeltjes, pubs en restaurants die stuk voor stuk het lekkerste eten en drinken verkopen.

Broadway Market ligt in het district Hackney, redelijk in het centrum van Londen, waar sinds begin 1900 alles op het gebied van food & drinks wordt verkocht. De kernprincipes zijn kwaliteit, specialiteit en variëteit en dat zie je overal in terug. Daarnaast zijn ook de prijzen erg fijn, en vaak een stuk lager dan bij de concurrerende en meer bekende markten in de stad.

Het mooie van Broadway Market is dat je hier ontzettend veel verschillende culturen ziet samenkomen, en niet alleen uit één bepaalde regio. Hierdoor kan je hier terecht voor werkelijk élk product dat je zoekt, of het nu gaat om Indonesische trassie of Franse truffels.

Broadway Market wordt elke zaterdag georganiseerd en tussen 07:30 en 18:00 verkopen de meeste stalletjes hun waren, al is het merendeel de meeste kraampjes en winkels al veel eerder geopend. De markt is bereikbaar met de auto (helaas wel betaald parkeren) en openbaar vervoer. Ga je met de bus? Neem dan lijn 236 of 394 naar Londen Fields.

markt4
Bron: Feesta
markt10
markt9
Bron: Rosapolis
markt8
Bron: Rosapolis
markt6
Bron: Rosapolis
markt5
markt2

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Broadway Market: dé markt voor foodies in Londen
Sluiten