Redactie
Redactie Inspiratie 23 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

5 handige ideeën om taarten te vervoeren (zonder taart caddy)

Het vervoeren van taarten is altijd een gevaarlijke onderneming. Je wil natuurlijk niet dat je taart geruïneerd op locatie aankomt. Culy deelt daarom vijf briljante tips om verrukkelijke creaties veilig te vervoeren, zonder een dure taart ‘caddy’ aan te schaffen. Piece of cake!

Bron: thekitchn

Gebruik een bamboe stoommandje. Deze ronde, hoge bamboe dozen hebben de perfecte vorm om kleine taarten in te vervoeren. Je kunt deze stoommandjes vaak vinden in Aziatische toko’s.

Een goedkope transportoplossing voor lage taarten: pizzadozen! Zijn je dozen te vettig door de salami? Vraag dan bij je favoriete pizzarestaurant of zij wat dozen kunnen missen.

Gebruik een bord als een deksel. Neem een bord, draai hem om, plaats hem bovenop de taart en wikkel het geheel in aluminiumfolie of plasticfolie. Easy! Wel alleen doen als je geen decoratie bovenop je taart hebt gemaakt.

Heb je een aantal taarten te vervoeren? Gebruik dan een grote hoge soeppan. Met borden zorg je voor de scheiding tussen de taarten.

Last but not least: leg rubberen matjes (die je voor keukenlades kunt kopen, o.a. bij IKEA) op de bodem van een kartonnen doos. Hierdoor kan je taart niet meer glijden.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.