Maaike Kooijman
Maaike Kooijman | LinkedIn Restaurants 10 september 2018

The Food Club in Utrecht serveert allerlei gerechten uit wereldsteden (voor ieder wat wils)

Van bacon-lovers tot veganisten, van visfans tot carnivoren, van bierdrinkers tot limonadeliefhebbers: iedereen is welkom! Dat is wat The Food Club in Utrecht je belooft. En dat betekent: nooit meer gezanik over waar je moet gaan eten als je met een diverse vriendengroep bent. Yes!

Met dat gezeur heeft Carlijn, één van de eigenaars van het restaurant, zelf namelijk ook genoeg ervaring. Ze runt al jaren Foodless.nl, een blog met gluten- en vaak ook lactosevrije recepten. Eerder schreef ze daar ook al een kookboek over. Ze runt The Food Club in Utrecht samen met haar man Jeroen, die jaren in bars en restaurants heeft gewerkt.

The Food Club Utrecht

Het menu bij The Food Club in Utrecht

The Food Club is bijna geheel gesponsord door crowdfunders, dus de verwachtingen waren hoog. En het menu lijkt die allemaal waar te maken. Je kunt er terecht voor fluffy pancakes en shakshuka, maar ook voor een breakfast tortilla, CLT (Chicken-Lettuce-Tomato) en sardinepaté. ‘Van Melbourne tot New York en van Parijs tot Londen.’

Kom je wat later op de dag, dan kun je je eigen borrelplankje samenstellen. Lekker Oosters met falafel en breadsticks, of toch Spaans met padronpepers en olijven? Daarbij kun je verschillende bieren en wijnen, maar ook traditionele én minder traditionele cocktails bestellen.

En o ja, voor de zoetekauw: je kunt er je eigen s’mores maken. Rooster een marshmallow op een kampvuurtje op je tafel (!), leg ‘m met chocola tussen twee koekjes et voilà, het herfstgevoel is compleet. Ook een proeverijtje van zoetigheden behoort tot de mogelijkheden. Alles is in ieder geval glutenvrij.

The Food Club Utrecht

The Food Club is overigens een restaurant en winkel in één. In het laatste gedeelte koop je bijvoorbeeld lekkere thee en chocolade, maar ook granola en allerlei alle glutenvrije producten. Niet alleen een bezoekje waard voor mensen met coeliakie, maar ook voor iedereen die van lekker eten houdt.

Het adres van The Food Club in Utrecht

Amsterdamsestraatweg 378
3551 CW Utrecht

Het restaurant is op woensdag t/m vrijdag geopend van 08.00 tot 18.00 uur en in het weekend van 09.00 tot 18.00 uur.

Meer restaurants in Utrecht

 

 

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
The Food Club in Utrecht serveert allerlei gerechten uit wereldsteden (voor ieder wat wils)
Sluiten