Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg | LinkedIn Video's 31 augustus 2017

Dit restaurant maakt wentelteefjes van courgettebrood met basilicum

Bij restaurant Besaw’s in de Amerikaanse stad Portland maken ze wentelteefjes van courgettebrood, opgediend met een crème anglaise van basilicum. Wow!

Wentelteefjes van courgettebrood

Iedereen hartje wentelteefjes. Ze zijn zó lekker, dat je haast zou vergeten dat het is uitgevonden om oudbakken brood mee op te maken.

Wentelteefjes komen in allerlei soorten en maten (of moeten we zeggen: smaken?) voorbij. Met bacon, met yoghurt & fruit, van brioche, gegrild, gefrituurd of met een scheut Bourbon erdoorheen.

Maar restaurant Besaw’s in de Amerikaanse stad Portland maakt er wel iets héél bijzonders van. Om te beginnen maken zij hun wentelteefjes van courgettebrood. En da’s nog niet alles.

Basilicum anglaise

Want de echte verrassing is de crème anglaise die vlak voor het opdienen over de wentelteefjes van courgettebrood gaat. Crème anglaise is van origine een gladde, zoete vanillesaus, maar bij Besaws maken ze ‘m dus lekker fris (en groen!) met basilicum.

Verder worden de wentelteefjes nog opgediend met wat poedersuiker en een handje granola, voor wat crunch en textuur. Do try this at home!

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Dit restaurant maakt wentelteefjes van courgettebrood met basilicum
Sluiten