Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Dineren 30 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Ga naar De Witte Zwaan in De Bilt voor een avond vol verrassingen

Het regent positieve kritieken voor restaurant De Witte Zwaan in De Bilt. Van Michelin tot aan Iens en Ronald Giphart: De Witte Zwaan krijgt van allemaal een dikke veer in de derrière. Tijd om deze hotspot te leren kennen.

Bij De Witte Zwaan draait het om een Franse basis in een modern jasje. Chef Timo Agterberg deed daarvoor ervaring op in restaurants als De Hoefslag in Bos en Duin en De Saffraan in Amersfoort.

Samen met gastvrouw Danique Haaksman en hun team zorgt Timo voor verrassende, creatieve gerechten en een ontspannen avond. En de boel is ook nog eens net verbouwd, dus reken op een fris interieur.

De Witte Zwaan

Frans, met een moderne inslag

Chef Timo is typisch zo iemand die je gewoon lekker zijn gang moet laten gaan om je te verrassen. Dus niks à la carte: gewoon drie, vier of vijf gangen over je heen laten komen. Eventueel met een bijpassend wijnarrangement (€ 6,- per glas).

Ook kun je een avondje all out gaan met een JRE all-in menu. Dat slaat op de vereniging van jonge restaurateurs waarbij De Witte Zwaan zich (net als bijvoorbeeld HanTing Cuisine en Restaurant De Vrienden van Jacob) heeft aangesloten. Je krijgt dan zes gangen, zes bijpassende wijnen, amuses, friandises, champagne en koffie of thee.

De Witte Zwaan

Vermomd en verstopt

Wat je op je bord kunt verwachten, is elke keer een verrassing. Dat zou zomaar kunnen zijn: een amuse van een shooter met Granny Smith, munt en selderij met daarbij een cornetto van wortel, blauwe kaas en piccalilly (zie foto). Of een tortilla met mais en tomatensalsa geserveerd op een bedje van popcorn met Ras el Hanout. En wat dacht je van Nederlands lam met geroosterde pompoen, abrikoos, vadouvan en Griekse yoghurt?

Maar ook bonbons vermomd als Nespresso-Capsules en een crème brûlée die verstopt zit onder het schoteltje van je koffiekopje. Of een bijzonder dessert van karamel met rozen, citrus, meringue, schuilgaand onder héél veel rook. Nooit saai dus!

De Witte Zwaan is geopend van dinsdag t/m zaterdag vanaf 17:30. Reserveren kan online.

De Witte Zwaan
De Witte Zwaan
Bron: De Witte Zwaan

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.