Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 18 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Video: zo maak je een prachtige hasselback pompoen

De techniek die we voor hasselback aardappelen gebruiken kun je natuurlijk ook toepassen op pompoen! In deze video van Bon Appetit zie je hoe je zelf een hasselback pompoen maakt. Een makkelijk en superleuk recept voor een feestelijk diner, bijvoorbeeld met de kerstdagen.

Hasselback pompoen

Hasselback aardappelen kende je misschien al. Het is een superleuke manier om aardappeltjes te bereiden, waarbij je kleine inkepingen maakt die uitwaaieren bij het bakken.

Wat je overhoudt, is een soort kruising tussen een gekookte en gebakken aardappel. Het idee stamt al uit de 18e eeuw en ontstond in het Zweedse restaurant Hasselbacken. Vandaar die gekke naam.

Voor hasselback pompoen snijd je een flespompoen eerst over de gehele lengte in tweeën. Het steeltje mag je eraan laten zitten, dat maakt het extra mooi. Daarna haal je de zaadjes eruit en schil je de pompoen met een dunschiller.

hasselback pompoenen

Laurierblaadjes en maple syrup

De pompoenhelften gaan alvast een voorverwarmde oven in om zacht te worden. Na 15 tot 18 minuten is de pompoen zacht genoeg om er kleine sneetjes in te maken.

Let op dat je de pompoen niet helemaal doorsnijdt (zoals Carla in de video per ongeluk doet) en leg voor de zekerheid satéstokjes langs de pompoen om je mes af te remmen.

Steek wat laurierblaadjes in de inkepingen van de pompoen en plaats ‘m terug in de oven, waar hij nog ongeveer 45 tot 60 minuten moet bakken. Ondertussen bestrijk je de hasselback pompoen steeds met een siroop van maple syrup, appelciderazijn, boter en ringetjes chilipeper.

hasselback pompoen
hasselback pompoen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.