Redactie
Redactie Inspiratie 31 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

Yummy Hasselback aardappels

Aardappel lovers opgelet: deze variant is het perfecte huwelijk tussen een gekookte en gebakken pieper. Zacht van binnen en crispy van buiten. Snijd ze in en tijdens het bakken ontpoppen ze zich vanzelf tot prachtige kleine waaiers. 

Gebruik voor dit recept het liefst ovale aardappels, eventueel nieuwe of roseval. Vermijd kruimige soorten, want deze kunnen tijdens het garen makkelijk uit elkaar vallen. Weet je niet welke soort je moet kiezen? Vraag dan je groenteboer om patataardappels.

Aan de slag!

Was de aardappels, maar schil ze niet. Verwijder eventuele ‘oogjes’. Snijd ze in plakjes van ongeveer 1-2 millimeter dik, maar niet helemaal tot het einde zodat ze nog wel aan elkaar blijven.

Leg de aardappels in een ovenschaal. Kies nu je favoriete olie, boter of andere vetsoort en besmeer hiermee de aardappels met behulp van een kwastje. Besprenkel ze met grof zeezout en bak ze gaar in een voorverwarmde oven op 180-200 graden. Haal na een half uur de schaal uit de oven en besmeer voor een tweede keer met de boter of olie.

Schuif de schaal weer terug in de oven en bak nog 30-40 minuten. Hoe lang ze in totaal nodig hebben is afhankelijk van de grootte, maar is gemiddeld genomen ruim een uur. Test of ze gaar zijn door een mes in het midden te steken en als deze er makkelijk uit glijdt, zijn de aardappels gaar.

Toppings

Lijkt het je ook zo lekker om de Hasselbacks nóg lekkerder te maken met verse kruiden of geraspte kaas? Voeg dit dan 5-10 minuten voor het einde toe en bak nog kort mee. Ook lekker: crème fraîche gemengd met een beetje knoflook, peterselie of bieslook.

Hasselback potatoes

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.