Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 19 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Video: zelf mascarpone maken doe je zó

Mascarpone maken, dat is toch alleen voorbehouden aan Italiaanse kaasmakers die in grote ketels staan te roeren? Dat dacht je. Want zelf mascarpone maken is verrassend eenvoudig. Wat zeggen we: het is zó belachelijk makkelijk, dat je je afvraagt waarom je dit niet eerder hebt gedaan.

Zelf mascarpone maken

Mascarpone: zelfs als je géén kaas-fan bent, kun je niet anders dan hartstochtelijk houden van deze Italiaanse kaassoort. Het is vooral die zachte romigheid waarmee mascarpone je inpakt, met strik en al. In tiramisu, door de pasta, op een pizza bianca of in een taart.

Hoe doe je dat: zelf mascarpone maken? Het is heel easy: room aan de kook brengen en die laten schiften door toevoeging van een zuur (citroensap bijvoorbeeld). Daarna giet je het mengsel door een stuk kaasdoek en laat je het een nachtje uithangen. De volgende dag heb je heerlijke zelfgemaakte mascarpone.

Zo simpel is het.

zelf mascarpone maken

Lekkere recepten met mascarpone

Wat je daarna allemaal kunt maken met je homemade mascarpone? Zowel goddelijke hartige als zoete gerechten.

Begin bijvoorbeeld met deze heerlijke radiatori pasta met mascarpone, Parmaham en artisjok bijvoorbeeld. Of deze makkelijke ‘open’ lasagne met mais, rivierkreeft en dragon. Of maak een lichte lentepizza met groene asperges en je zelfgemaakte mascarpone als basis.

Meer in de mood voor zoet? Deze bramentaart met mascarponevulling wordt je nieuwe lievelingsrecept. Ga lekker voor de klassieke tiramisu. Of doop er gewoon partjes perzik of ander vers fruit in. Net zo lekker…

pasta met mascarpone
Culy.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.