Redactie
Redactie Recepten 8 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: radiatori pasta met mascarpone, Parmaham en artisjok

Radiatori is een bijzondere pastavorm: het lijken net een soort kleine verwarminkjes. Maar voor deze pasta met mascarpone, Parmaham en artisjok kun je elke soort pasta gebruiken waar de saus lekker in kan blijven hangen, zoals fusilli pasta.

Het fijne aan dit pasta recept is dat je ‘m het hele jaar door kunt eten. In de zomer met verse artisjokken (als je die kunt vinden), in de winter met artisjokharten uit blik, van goede kwaliteit. En mark our words: van allebei die versies ga je héél blij worden!

pasta met mascarpone
Bron: Culy.nl

Zo maak je deze pasta met mascarpone

Kook de pasta in ruim gezouten water, ongeveer 9 minuten (of volg de aanwijzingen op de verpakking).

Snijd de knoflook in hele dunne plakjes. Doe een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan en verwarm op medium vuur. Voeg de knoflook en amandelen toe en bak deze ongeveer twee tot drie minuutjes (laat de knoflook niet verbranden!).

Snijd de artisjokharten in twee of drie stukjes. Voeg de rasp en het sap van 1/2 citroen en de artisjokharten aan de pan toe. Kruid met zout en peper. Pas op met het zout, want de Parmaham die later wordt toegevoegd is ook al zout. Laat een paar minuutjes meewarmen en voeg dan de mascarpone toe.

Zet het vuur ietsje hoger en roer goed door. Voeg een (of meer) eetlepels van het pastawater toe om de saus te verdunnen, en laat vervolgens op lager vuur weer wat indikken.

Giet de pasta af en doe de pasta met de mascarponesaus in de koekenpan. Roer goed door. Verdeel over twee borden en serveer met de Parmaham en wat extra gemalen peper. Je kunt eventueel ook nog wat sap uit de citroen eroverheen sprenkelen.

pasta met mascarpone
Bron: Culy.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.