Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 27 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

OMG: er is nu rosé-jam

Rosé-jam: waarom hebben we daar nooit eerder aan gedacht? De slimme makers achter Drunk Jelly bedachten een serie jams met wijnsmaken. Heerlijk bij een plankje met charcuterie!

Drunk Jelly

De Californische Danny en Marty kwamen op het idee voor jam met alcohol tijdens een picknick in het park. Terwijl ze genoten van een plankje charcuterie en een glas wijn, bedachten ze dat wijn-jam toch wel een fantastisch idee zou zijn.

Ze begonnen meteen aan een recept te werken. Niet lang daarna was Drunk Jelly geboren.

rosé-jam Drunk Jelly

Van rosé-jam tot merlot-jam

De rosé-jam is de populairste smaak uit de keuken van Drunk Jelly. Het roze goedje wordt gemaakt met de favoriete roséwijn van het duo, dat tonen van kers, watermeloen en limoen heeft.

Andere smaken die je ook kunt proeven zijn onder andere Merlot, Pinot Noir, Pinot Grigio en Chardonnay. In totaal zijn er zeven verschillende soorten, waarvan je ook een proeverijtje kunt bestellen met kleinere potjes.

rosé-jam
Bron: Drunk Jelly

Are you ready for this jelly?

Bang dat je al dronken wordt bij het ontbijt, hoef je niet te zijn: de jams zijn dan wel gemaakt met echte alcohol, maar ze zijn non-alcoholisch. Waarschijnlijk omdat de alcohol vervliegt in het bereidingsproces.

De rosé-jam is helaas alleen in Amerika te bestellen via de website van Drunk Jelly, maar we hebben goede hoop dat het populaire goedje binnenkort in meer landen beschikbaar wordt.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.