Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 30 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Video: maak deze enorme gyoza (dumpling) van udon noodles

Hou je van gyoza en van udon noodles (die hele dikke)? Dan zit je he-le-maal goed met deze enorme gyoza van udon noodles. Een spektakelstuk!

Gyoza zijn onwijs lekkere dumplings (pasteitjes) die worden gestoomd en daarna krokant worden gebakken. Zelf maken is niet moeilijk, maar wel een heel karwei. Je moet dan immers twintig (of meer) kleine pakketjes vullen en vouwen.

Doe als de ultiem luie chef en maak gewoon één heel groot exemplaar van een pakje kant-en-klare udon noodles, zoals in het filmpje hieronder. Udon zijn die hele dikke noodles met een bite.

Gyoza voor de luie chef

Je maakt de gyoza door twee pakjes udon noodles kort te verwarmen in de magnetron. Met een deegroller wals je ze daarna één voor één plat. Leg de eerste udon-pannenkoek (want zo ziet ‘ie er dan uit…) in een koekenpan met wat sesamolie op middelhoog vuur en beleg met de ingrediënten.

In deze video gebruiken ze daarvoor een paar plakken kaas, gevolgd door een mengsel van gehakt met o.a. gember, kool, shiso, sesamolie, sojasaus en kippenbouillon.

Leg hier weer wat kaas op en de andere udon-pannenkoek. Draai om, voeg wat saké toe en leg een deksel op de pan. Laat je creatie 10 minuten bakken, schep ‘m op een groot bord en bestrooi met bosui en sojasaus.

gyoza udon-noodles

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.