Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 26 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Video: Donal Skehan maakt kippensoep met balletjes

Ben je snotterig, grieperig of gewoon toe aan een grote kom comfort food? Donal Skehan komt als een soort culinaire Batman to the rescue met deze kippensoep met balletjes. Daar kikker je meteen van op.

Het is hét gerecht dat een leven lang meegaat: kippensoep. Goeie, ouwe kippensoep. Want ziek, zwak of misselijk (of liefdesverdriet): kippensoep helpt altijd. Zorg dat je altijd een goed recept voor deze krachtpatser achter de hand hebt voor die dagen dat je het kan gebruiken. Dit recept van Donal Skehan is supermakkelijk en snel klaar.

kippensoep met balletjes

Mét balletjes

Wij kennen traditionele kippensoep (zoals die van je moeder of je oma) vooral als kippenbouillon met groenten en stukjes kip. Die krijg je door een soepkip of kippenbouten mee te koken en het vlees daarna los te trekken met een vork.

In Amerika zijn ze vooral dol op chicken dumplings in hun kippensoep: balletjes, gemaakt van het vlees van de kip. Donal Skehan maakt ze door kippendijen in een keukenmachine fijn te malen. Daarbij gaat bloem, samen met wat fijngehakte bieslook en peterselie. Zout en peper erbij en balletjes draaien maar.

Daarna laat je de balletjes 15 minuten opstijven in de koelkast. Dit voorkomt dat ze uit elkaar vallen in de soep.

Donal Skehan kippensoep met balletjes

Supersnelle kippensoep

De soep is al net zo makkelijk om te maken. Hij zet ui, bleekselderij en wortel aan in een grote pan en vult dit aan met kippenbouillon van goede kwaliteit. Hiervoor kun je zelfgemaakte kippenbouillon gebruiken of een goede kant-en-klare versie.

Na 15 minuten borrelen kunnen de balletjes erbij: die moeten nog 5 minuten meekoken. Nog wat verse peterselie erop en klaar is je medicijn.

Zin om te maken? Op Donal’s website kun je het recept ook nog eens teruglezen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.