Redactie
Redactie Video's 3 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je de wereldberoemde beignets uit New Orleans

Een van de bekendste gerechten uit New Orleans is de beignet. En de ‘echte’ beignets uit New Orleans kun je maar op één plek het beste eten: bij Cafe Du Monde.

Café Du Monde bestaat al sinds 1862 en ligt aan Decatur Street in de beroemde French Quarter wijk van New Orleans. Extra troef aan deze hotspot? Ze zijn 24 uur per dag geopend, 7 dagen per week.

?????

34 Likes, 2 Comments – ChefJabril (@chefjabril) on Instagram: “?????”

De beste beignets eet je bij Café Du Monde

Bij Cafe Du Monde komen zowel locals als toeristen voor hun portie beignets. Deze wereldberoemde gefrituurde zoete broodjes vliegen daar als, tsja, warme broodjes over de toonbank.

Mét poedersuiker erop, altijd in een setje van drie. Interessant om te weten: de beignets worden gefrituurd in katoenzaadolie, een vrij zeldzame olie in de keuken.

Zo maak je de beignets van Café Du Monde zelf

Chef Wilbert Joseph legt in deze video uit hoe de beignets gemaakt worden én hoe ze er zoveel op een dag kunnen produceren.

The Secret to Make Cafe Du Monde Beignets

Established in 1862 and located on Decatur street in New Orleans’ famous French Quarter neighborhood, Cafe Du Monde is a mainstay and tourist stop for anyone in or around New Orleans. Open 24/7 they have mastered the art of the cafe au lait and beignet so we chatted with Chef Wilbert Joseph about how they are able to turn out hundreds of these delicious french doughnuts daily.

 

De keuken is een weerspiegeling van de muzikale soul van de stad. In elke handeling klinkt namelijk muziek: de manier waarop de frituurmandjes geschud worden, het geluid waarmee de machine de beignets met poedersuiker bestrooit (net een schuiftrompet!) en gewoonweg de hele ambiance die er in de keuken te vinden is.

Ben je een keer in New Orleans? Vergeet dan niet bij Cafe Du Monde langs te gaan. Tip: ze verkopen er tegenwoordig ook een eigen Cafe Du Monde Beignet Mix.

Meer hotspots in de Verenigde Staten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.