Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 10 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Bij deze tent in Miami eet je perfect geroosterd varkensvlees

Voor superlekker geroosterd varkensvlees moet je naar Miami. Want bij Restaurant La Esquina Del Lechon pakken ze het serieus aan. Een heel varken wordt zes uur lang low & slow geroosterd. Het resultaat? Sappig vlees met een ultiem krokante huid.

Crispy geroosterd varkensvlees

Bij het Cubaanse restaurant staat het varken in de hoofdrol. Niet voor niets betekent La Esquina Del Lechon ‘de hoek van het varken’.

Het varken wordt eerst drie dagen lang gemarineerd in knoflook, het sap van zure sinaasappel en zout en peper. Met het garen beginnen ze om 06:30 uur ‘s ochtends, zodat het varkentje rond middaguur gaar is. Daarna wordt het hele varken het restaurant binnengedragen en in porties verdeeld.

geroosterd varkensvlees

Een flinke hap

Na elf jaar (zolang bestaat het restaurant al) is het nog steeds een spektakelstuk. Zelfs als het vlees al is gesneden en op een grote schaal op je tafel verschijnt, blijven de oohs en aahs niet uit.

Je krijgt een groot stuk geroosterd varkensvlees met ultiem knapperige huid, geserveerd met zoete geroosterde uien. Daarnaast krijg je verse bananenchips, gebakken banaan, gekookte cassave en rijst met zwarte bonen. Daarna moet je minstens een paar uur wachten voordat je gaat zwemmen, stellen wij ons zo voor.

Proeven? Je vindt La Esquina Del Lechon aan N.W. 58th Street Suite 101 in Miami, Florida.

geroosterd varkensvlees

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.