Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 26 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Hoe maak je het perfecte boodschappenlijstje?

Boodschappen doen is één van onze favoriete bezigheden. Maar hoe maak je nu het perfecte boodschappenlijstje?

Tip 1: inventariseer

Of je nu een boodschappenlijstje maakt voor één avondmaaltijd, of voor de hele week: het begint allemaal met inventariseren. Wat staat er nog allemaal in de koelkast en ligt er in je voorraadkast?

Je kunt het ook omdraaien: begin met je voorraadkast en bepaal op basis van de inhoud de gerechten die je gaat maken. Zo maak je eindelijk dat aangebroken pak rijst op, of die tomatensaus die bijna over de datum gaat.

Tip 2: neem de tijd

Neem de tijd voor een goed boodschappenlijstje, zodat echt álles erop staat wat je nodig hebt. Denk dus ook aan kruiden, olie, boter en andere zaken. Ook hierbij is inventariseren weer de truc, zodat je niet terwijl je staat te koken erachter komt dat je bijvoorbeeld zonnebloemolie nodig had, in plaats van olijfolie.

Oh en de klassieke tip: ga nooit boodschappen doen met honger. Duh!

goedkoper boodschappen doen in de supermarkt

Tip 3: check de aanbiedingen

Check van tevoren bonusaanbiedingen, zodat je in de supermarkt zelf direct op je doel af kunt lopen en niet in allerlei verleidingen komt. Folders kun je allemaal digitaal ontvangen, en de grote supermarkten hebben ook eigen apps om kortingen te checken.

Tip 4: maak ‘m digitaal

Leuk hoor, een briefje, maar een boodschappenlijstje maak je anno nu natuurlijk gewoon digitaal. Dat is extreem handig, want je kunt ‘m constant updaten, het scheelt dode bomen én je kunt in apps als Appie zelfs de looproute door je supermarkt heen bepalen. Ideaal!

Hoe je op je Android-smartphone een boodschappenlijstje aanmaakt, zie je in de video hieronder:

Meer tips voor je smartphone?

Op YouTube heeft Samsung een fijn kanaal geopend, genaamd Android & You, met video’s vol trucs die ervoor zorgen dat je nog makkelijker werkt met je Android device. Ze laten in een speciale culinaire playlist zien hoe je zo handig mogelijk met je toestel omgaat in de keuken: van simpele dingen als een boodschappenlijst maken tot split screen werken of voice control; Android & You legt uit hoe het werkt. Bekijk de hele YouTube-playlist hier!

In samenwerking met Android

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.