Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 19 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Zaai Kweek & Eet in Alkmaar: groente uit eigen tuin en eten van de houtskoolgrill

Zaai Kweek & Eet ging voorheen de boer op: met de food truck naar tal van festivals. Nu heeft dit grill-restaurant een vaste plek in een voormalig kwekerij in Aalsmeer. Hier draait het om groente uit eigen tuin en eerlijk eten van de houtskoolgrill.

Buitenleven

Bij Zaai Kweek & Eet geniet je van het buitenleven: met je bootje meer je zó aan bij de steigers, om vervolgens op het terras te ploffen. Het restaurant ligt dan ook middenin de natuur: in recreatiegebied Oosteinde. De groenten die je op je bordje treft, komen rechtstreeks uit de kas.

Zaai Kweek & Eet

Bewust barbecuen

Alles draait hier om de barbecue. Maar dan wel “bewust barbecuen“, aldus Zaai. Deze jongens werken alleen met kwaliteitsvlees. Denk aan bavette van Black Angus, boerderijkip en pulled pork van Berkshire varken.

Voor 15 euro eet je hier al een gegrild boerderijkippetje met tijm, citroen, knoflook en barbecuesaus. Daarbij krijg je dan ook nog geroosterde Roseval aardappeltjes, huisgemaakte mayo en Caesar salad.

Lekkers van de barbecue

Nog meer lekkers van de barbecue: low & slow roasted ocean beef brisket, de Black Angus beefburger met Zeeuws spek, cheddar, ui, augurk en bbq-saus op brioche en de bavette steak met salie en gerookt zeezout.

Of laat je verrassen door de braaimeester en bestel een bestel een bbq-plank voor twee. En eet je geen vlees, dan is er altijd de catch of the day of een lekker vegetarisch gerecht.

Zaai Kweek & Eet

Zaai Kweek & Eet

Besluit je toch de natuur in te trekken, dan kun je bij Zaai ook een goedgevulde picknickmand ophalen. Handig: omdat er wel 50 aanlegsteigers zijn in het recreatiegebied, kun je dus ook met je bootje aanmeren voor een drijf-in.

Zaai Kweek & Eet is van woensdag t/m zondag open van 18:00 tot middernacht. Reserveren kan online.

Zaai Kweek & Eet
Bron: Zaai Kweek & Eet

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.