Redactie
Redactie Diner 4 jun 2012

DIY: eetbare amuselepels maken

Je ziet tegenwoordig veel eetbare amuselepels. Lekker, en het scheelt ook weer afwas. Helaas zijn eetbare amuselepels vrij prijzig, en dat terwijl je ze maar  een keer kan gebruiken. Dus waarom niet zelf eetbare amuselepels maken?

Dit idee komt van de blog www.scissorspaperwok.com.

Leg een witte boterham klaar op een snijplank en rol deze met een deegroller plat. Als je een pastamachine hebt kan je het brood ook door de pastamachine draaien zodat het brood lekker plat wordt alsof het deeg is.

Snijd met behulp van de uitsteekvorm de lepel uit het brood. Heb je geen uitsteekvorm in de vorm van een amuse lepel? Snijd dan een sjabloon uit karton zodat je deze op het platte brood kan leggen en de lepel met een mesje kan uitsnijden.

Leg de broodlepel op een amuselepel en druk het aan zodat het de vorm krijgt van de amuselepel. Bak de lepels op 180 graden voor 12 tot 15 minuten tot het brood bruin gekleurd is en hard geworden is.

De amuselepels zijn ook een leuke vervanging voor een toastje!

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
DIY: eetbare amuselepels maken
Sluiten