Redactie
Redactie Boodschappen 25 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Wasabi4you

Een schaal verse sushi of sashimi is voor velen het summum van culinair geluk, en al helemaal als je er verse wasabi (en dus niet uit een tube of zakje) bij serveert. In Nederland was het tot voor kort (bijna) niet te verkrijgen, maar met Wasabi4you is daar verandering in gekomen.

Deze winkel in het centrum van Zutphen (Gelderland) is de enige fysieke retailer op het Europese vasteland en verkoopt zowel de hele wortel als cupjes gevuld met gemalen wasabi. De groene wortels worden geïmporteerd via The Wasabi Company in Groot-Brittanië, waar sinds een paar jaar ook de wasabi japonica wordt verbouwd.

Woon je niet in de buurt van Zutphen, maar wil je het wel een keer proberen? Via de website is het mogelijk om de wortels te bestellen. Deze kosten €13,25 per 50 gram (exclusief verzendkosten), wat gelijk staat aan ongeveer acht porties. Je kunt hier ook terecht voor andere benodigdheden, zoals de speciale raspen en bamboe spatels.

Benieuwd naar waar wasabi eigenlijk vandaan komt en wat het verschil is tussen het groene prutje uit de bekende tubes en the real deal? Klik dan hier voor ons artikel over wasabi.

verse wasabi

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.