Redactie
Redactie Inspiratie 25 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Deze verpakking van Ugly Fruit is wel héél schattig

So pretty is dit Ugly Fruit-concept van de Amerikaanse designer Mirim Seo. Als het aan haar ligt worden beurse, verkleurde en gek gevormde groenten en fruitsoorten niet meer weggegooid, maar verwerkt in onder andere jam en sap. Wij zijn helemaal voor!

Bij het zien van deze schattige potjes én flesjes werden wij meteen verliefd op Ugly Fruit. Naast jam en sap wordt er ook gedroogd fruit gemaakt van onder meer afgedankte appeltjes en bananen. En daar proef je niks van.

De gebruikte groente- en fruitsoorten zijn namelijk allemaal vers en eetbaar, maar zien er gewoon nét even anders uit. Mirim Seo kwam met het idee toen ze hoorde over de voedselverspilling is haar land. Maar liefst 11 miljard euro aan groenten en fruit wordt er in de Verenigde Staten – ieder jaar! – verspild (lees: weggegooid). Ugly Fruit moet daar een einde aan maken. Of in ieder geval – hopelijk – een beginnetje…

Helaas nog niet op de markt verkrijgbaar, maar de verpakking is wél al een lust voor het oog. Wij hebben het schort al op ons verlanglijstje staan. Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.