Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 22 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Video: Jamie Oliver maakt quarantaine quesadillas met restjes uit zijn groentela

Crisistijden vragen om flexibiliteit én creativiteit. Dat is voor onze Nederlandse chefs zo (kijk maar naar ons liveblog met de tofste initiatieven in de food wereld), maar ook voor iemand als Jamie Oliver is de situatie niet anders. Gelukkig weet Jamie wel raad met koken en quarantaine en demonstreert hij in deze video een voorbeeld van één van zijn favoriete flexibele gerechten: quesadillas.

Flexibele quesadillas van Jamie Oliver

Quesadillas zijn volgens Jamie Oliver niet alleen een geweldig flexibel gerecht (je kunt er immers prima de restjes uit de groentela mee opmaken), ze zijn ook nog eens ‘a brilliant way to get veggies in the kids‘.

Voor dit gerecht ging de chef dus niet speciaal langs bij de supermarkt, maar maakte hij gewoon z’n groentela leeg. Voor de verandering is het trouwens echtegenote Jools die de rol van cameravrouw overneemt. Persoonlijker dan dat wordt het niet!

Creatieve swaps

Jamie Oliver legt uit dat je je voor quesadillas écht niet aan een vast recept hoeft te houden, maar dat het gewoon een kwestie is van een vulling te maken van groenten uit je groentela en kaas. Wees dus vooral zo vrij om ingrediënten op een creatieve manier te vervangen. Zelf vervangt Jamie Oliver de gebruikelijke lente-ui door het witte deel van de prei, de smaken lijken immers op elkaar.

De koriander die hij normaal gesproken zou gebruiken verruilt hij dan weer voor restjes munt en koriander die hij fijnhakt. Verder snijdt hij ook wortel, puntpaprika en Cheddarkaas fijn, terwijl hij benadrukt dat ook groenten als tomaten en broccoli prima kandidaten zijn.

50/50 vuistregel

Eén ding waar hij waakzaam voor blijft is de juiste verhouding tussen kaas en groenten (50/50 is zijn go-to vuistregel). Niemand wordt immers blij van een droge quesadilla zonder kaas die eruit druipt.

Tot slot is het een kwestie van het mengsel tussen twee tortilla’s verdelen en de quesadillas in een droge anti-aanbakpan aan te bakken tot ze bruin en crispy zijn.

“Look how lovely and hot and steam that is, gorgeous!” Inderdaad Jamie, van dit staaltje crisiskoken worden wij nou blij.

Meer quarantaine koken?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.