Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 18 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Tiger Mama in Utrecht: ramenburgers, poké bowls en Aziatische cocktails

Bij Tiger Mama aan de Voorstraat in Utrecht draait het om verse sushi, dim sum en cocktails. Maar dan wel met een fijne twist. Zo eet je hier zalm met gin & zeewier, een pokébowl met geschroeide tonijn en een heuse ramenburger.

10 gangen

Tiger Mama is opgericht door de eigenaren van het voormalige populaire restaurant Opium, dat in hetzelfde pand huisde. Na 11 jaar waren ze toe aan een ander concept; dat werd Tiger Mama.

De Aziatische keuken is gebleven, maar in plaats van à la carte, serveren ze hier een compleet menu van tien gangen voor €27,50. Ook kun je losse sushi en dim sum bestellen voor bij je cocktail.

Tiger Mama Utrecht

Ramenburger en een Thai Mojito

De gangen bestaan uit kleine, street-food achtige gerechtjes. Denk aan een pokébowl met geschroeide tonijn, een ramenburger (een burger op een bedje van ramen in plaats van een broodje) en voor toe: kokospudding met pitahaja.

Ook de cocktails hebben een Aziatische twist. Zo bevat de Tiger Mama Martini passievrucht en limoen, bestaat de Dark & Stormy uit donkere rum met limoen, angostura bitters en ginger beer en proef je in de Thai Mojito citroengrassiroop.

Elke dag open

Het restaurant is ingedeeld in vier verschillende ruimtes, elk met een andere invulling. Zo is de werfkelder omgedoopt tot sushikelder.

Zin in vers, healthy & spicy? Je weet waar je heen moet. Ook tof: het restaurant werkt met een no-waste policy.

Tiger Mama is iedere dag open vanaf 17:00 uur.

Tiger Mama Utrecht
Tiger Mama
Bron: Floris Heuer

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.