Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 8 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

The Good Companion in Amsterdam: moderne fish & chips van bijvangst

Ben je ooit in Engeland geweest (en dan het liefst buiten Londen), dan ken je ongetwijfeld de gezellige bruine Britse pubs waar je fish and chips samen met een biertje aan de bar bestelt. Natuurlijk is dat het lekkerst als je echt aan de andere kant van de Noordzee bent, maar gelukkig zijn er ook in Nederland plekken met bijna dezelfde sfeer. Ken je bijvoorbeeld The Good Companion in Amsterdam al?

Het restaurantje midden in de Jordaan serveert niet alleen traditionele fish and chips, maar ook andere lekkere visgerechten.

Afbeelding van The Good Companion in Amsterdam 2

Het menu van The Good Companion

Je kunt kiezen uit vier verschillende soorten fish and chips: natuurlijk de klassieke variant van kabeljauw, maar ook een versie met de bijvangst van de dag, een variant van gerookte schelvis en tot slot zelfs een vegetarisch gerecht, met ‘vis’ van tofu met wasabimayonaise. Alle soorten worden geserveerd met (natuurlijk) friet, saus en Britse mushy peas (die je ook nog als bijgerecht kunt bestellen).

Heb je geen zin in een vette bek, dan zijn er gelukkig nog genoeg andere gerechten. Bij The Good Companion proberen ze zo duurzaam mogelijke vis te serveren, wat betekent dat er dagelijks wisselende bijvangst wordt bereid en dat ze veel uit de Noordzee halen, in plaats van verder weg (bonus: versere vis). Daarvan wordt bijvoorbeeld de bouillabaisse gemaakt. Verder kun je kiezen voor gebakken wijting of een vissalade.

Afbeelding van The Good Companion in Amsterdam 3

Oyster Hours

Kom je liever borrelen, dan kun je kiezen uit verschillende soorten fingerfood, waaronder visnuggets en garnalenkroketten, of brood met ansjovisboter. Voor een combinatie van alles is er nog het visplankje. Elke zaterdag van 15:00 uur tot 18:00 uur zijn het bovendien de ‘Oyster Hours’, waarin je oesters bestelt voor slechts een euro.

Naast alle visgerechten hebben ze uiteraard nog een fijn assortiment aan bieren, Britse ciders en cocktails. Kortom: de ultieme plek voor een gezellig avondje met vrienden – net alsof je in Engeland bent.

Afbeelding van The Good Companion in Amsterdam 5

Het adres van The Good Companion

Westerstraat 264
1015 MT Amsterdam

The Good Companion is geopend van woensdag t/m maandag. Op maandag, woensdag, donderdag en zondag ben je er welkom tussen 17.00 en 23.00 uur, op vrijdag van 17.00 tot 00.00 uur en op zaterdag zelfs van 12.00 tot 00.00 uur. Reserveren kan op de website

Meer restaurants in Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.