Redactie
Redactie Restaurants 21 jul 2014
Leestijd: 2 minuten

STEK

De afgelopen jaren kon je op Culy de heerlijke recepten van Harry in de keuken lezen. Inmiddels heeft Harriet (“Harry”) samen met haar compagnon Liselotte een eigen zaak geopend in Amsterdam: STEK. Daar moesten we natuurlijke een kijkje nemen!

STEK is gevestigd aan de Wibautstraat 95-97. Je kunt hier heerlijk ontbijten, brunchen, lunchen en borrelen; van zondag t/m donderdag tot 18.00 ‘s avonds, en op vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur. Op vrijdagavond blijft het bier en de flessen wijn extra lang koud liggen en komen er vaak lekkere happen op tafel, zoals de ‘stek’ frites of hamburgers.

Oja: vanaf 3 juni serveert STEK met lekker weer een goede (en goedgeprijsde) daghap op het terras. Dit doen ze van woensdag t/m zondagavond. Ben je benieuwd of ze open zijn en wat de daghap is? Check www.facebook.com/STEKamsterdam.

STEK0001

Maar STEK is vooral dé plek om lekker te lunchen. De kaart is overzichtelijk en staat vol heerlijke Culy-favorieten: steak tartare (de ‘stek’ tartare), Eggs Benedict, broodje pulled pork met barbecuesaus, mini-pizza en lekker zoete taartjes. Vrijwel alles is huis gemaakt; van de mayonaise bij de frietjes tot de Hollandaisesaus bij de Eggs Benedict. En bovenal: alles is lekker betaalbaar.

Het brood komt van Bakhuys even verderop (ook een aanrader). Bij de thee en koffie krijg je een lekker klein stukje gebak (bij ons was dat een broodpudding met rozijntjes geweld in whisky, té lekker). Er komt standaard een groot fles kraanwater op tafel – zoals het ook hoort, maar wat helaas nog niet overal gebeurt. De bediening is onwijs vriendelijk en attent; jonge meiden met een grote passie voor horeca en lekker eten.

Je kunt zowel buiten op het terras als binnen plaatsnemen, met een groepje vrienden of lekker alleen, met een boekje van de grote leestafel. Koffie verkeerd erbij, broodje bestellen, taartje toe… jij weet waar je heen moet!

Gekaapt

Na een eerste locatie op de Wibautstraat, is het fijne STEK inmiddels ook neergestreken in Amsterdam Oud-West. In de traveling store Gekaapt vind je nu (tijdelijk) de lunchroom, waar je terecht kunt voor dezelfde gerechten en heerlijke sfeer.

Gekaapt is momenteel gevestigd aan de Bilderdijkstraat 131. Meer informatie vind je hier en hier.

STEK0006

Smoothies en sapjes

STEK0004

Pulled pork (langzaam gegaard buikspek) met barbecuesaus op desembrood

STEK0002

Pizzaatje met taleggio kaas, gekaramelliseerde uitjes in aceto balsamico & paddenstoelen

STEK0003

Stek tartare

STEK0007

Koffie verkeerd met een stukje broodpudding

STEK0005

En uiteraard een toetje toe: cheesecake met bosvruchten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.