Redactie
Redactie Inspiratie 21 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

7 x koekjesvormen gebruiken bij het koken

Koekjesvormen of koekjesstekers: we hebben er allemaal wel een paar in een keukenlade liggen. Sommige mensen (hallo Nigella Lawson!) maken er zelfs een hele verzameling van. Mooi, want je kunt deze koekjesvormen voor veel meer gebruiken dan koekjes alleen.

1. Gebruik een koekjesvorm bij je presentatie. Bijvoorbeeld om een mooi torentje rijst mee te maken. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden: zet een koekjesvorm op een grote meringue en doe daar de slagroom in en topping op, zoals fruit. Vormpje weghalen en voilà: een chefwaardige presentatie.

2. Gebruik je koekjesvormen voor ovengerechten. Van een aardappelgratin of lasagne kun je mooie appetizers maken als je ze uitsteekt met een koekjesvorm. Als je vormpjes hebt die in de oven mogen (tip!), kun je ze er ook om heen laten zitten voor een perfecte vorm.

3. Maak mooie vormpjes van fruit. Een fruitsalade wordt een stuk spannender als je mooie vormpjes uitsteekt. Bij kookwinkels en hobbyzaken kun je voor weinig geld allerlei leuke vormen kopen; van kerstboom tot anker.

4. Steek een vormpje uit toast. Een hartje in je toast op de ontbijttafel, of lekker op bed geserveerd: begint de dag alvast romantisch.

5. Decoratie. Houd een vormpje boven een schaaltje yoghurt, een cappuccino of een taart, en strooi vervolgens voorzichtig poedersuiker, kaneel of cacaopoeder boven het vormpje.

6. Gebruik koekvormen als servetring. Twee in één!

7. Steek vormpjes uit croutons. Leuk, die voorverpakte croutons uit de supermarkt, maar een echte culy maakt ze natuurlijk zelf. Steek met kleine of grote koekjesstekers vormen uit je toast en leg op een salade of hang ze boven een kom uiensoep.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.